Eén jaar na overname van Twitter door Elon Musk gaat het van kwaad naar erger met X

Hoewel Elon Musk heel hard zijn best doet om het tegendeel te blijven beweren, wijzen cijfers erop dat het niet goed gaat met X, het sociale medium dat vroeger bekend stond onder de naam Twitter. Desondanks hoopt Musk de app verder uit te breiden met allerhande nieuwe features.

In het nieuws: Een jaar nadat Elon Musk 44 miljard dollar (41,3 miljard euro) betaalde voor Twitter gaat het niet zo goed met het sociale medium. De website, die ondertussen X heet, zag zijn aantal bezoekers op alle kanalen dalen.

De cijfers:

  • In de Verenigde Staten is het gebruik van X op Android en iOS met 17,8 procent gedaald. Dat meldde de website SimilarWeb enige tijd terug. Op de webversie van X gaat het in de VS om een daling van 11,6 procent en in de mobiele applicatie is het gebruik met 12,8 procent gedaald in de eerste negen maanden van 2023.
  • Volgens Axios is het aantal downloads van de applicatie X wereldwijd zelfs met 38 procent gedaald. Volgens Apptopia zou de webversie van X in augustus 2023 wereldwijd 10 procent minder bezocht zijn in vergelijking met augustus 2022.
  • In een recente blogpost van Linda Yaccarino, CEO van X, zien we dan weer wel positieve cijfers, al ontbreekt daar meestal een vergelijking met het pre-Musk-tijdperk. Zij spreekt over 7,8 miljard actieve minuten per dag op X. Iedere gebruiker zou daarbij gemiddeld 32 minuten per dag op het platform spenderen, iets wat zou neerkomen op 243,7 miljoen actieve gebruikers per dag. Maandelijks gaat het volgens Yaccarino over een half miljard actieve gebruikers. Dagelijks zouden er ook 1,5 miljoen nieuwe accounts worden aangemaakt, al is niet duidelijk of mogelijke bots hierin worden meegeteld.
  • Zoals aangegeven, vergelijkt Linda Yaccarino die cijfers in haar blogpost nergens met gegevens van een jaar geleden. The Wall Street Journal doet dat wel en zij komen tot de conclusie dat het aantal dagelijks actieve gebruikers met 16 procent gedaald is.

Maar: Ondanks die duidelijk slechte tendens blijven de ambities van Elon Musk torenhoog. Zo introduceerde hij recent videobellen op de applicatie en heeft hij plannen om van X een betalingsapp te maken.

Meer
Lees meer...