“De vogel is bevrijd”: Elon Musk neemt controle over Twitter helemaal in handen en stuurt oude top de laan uit

Nieuwe eigenaar Elon Musk heeft helemaal de operationele controle over Twitter overgenomen, melden verscheidene Amerikaanse media. CEO Parag Agrawal, de financieel directeur en de juridisch directeur zouden daarbij het bedrijf moeten verlaten.

“De vogel is bevrijd”, zo tweette Musk. Daarmee zinspeelt hij op het volgens hem te strakke carcan waarin de berichtendienst gevangen zat. ’s Werelds rijkste persoon verklaarde al meermaals het begrip ‘vrije meninguiting’ veel breder te willen interpreteren. Hij maakt daartoe meteen schoon schip en stuurt de belangrijkste directieleden, waaronder CEO Parag Agrawal, de laan uit.

Na die paleisrevolutie is het onder meer uitkijken of de in de ban geslagen ex-president Donald Trump zijn comeback gaat kunnen maken op Twitter. Musk hoopt dat de twee uit elkaar groeiende politieke stromingen in de VS, de Democraten en de Republikeinen, op Twitter toch weer een gemeenschappelijk platform zullen vinden.

Deal afgerond

Musk rondde de voorbije dagen de aankoop van Twitter, waar hij 44 miljard dollar voor neertelt, eindelijk af, na een maandenlange saga. Eerst leek hij terug te krabbelen, mogelijk omdat hij de prijs te hoog vond, maar uiteindelijk besloot de grillige miljardair het sociale medium toch voor de oorspronkelijk afgesproken prijs te kopen.

Dat betekent ook dat Twitter van de beurs gaat en in private handen komt. Musk zelf is erg actief op het sociale medium en met 110 miljoen volgers een van de invloedrijkste twitteraars. De nieuwe baas was de voorbije dagen fysiek aanwezig op het hoofdkwartier van Twitter in Silicon Valley.

Meer
Lees meer...