Elon Musk componeert tegenwoordig ook SoundCloudrap, ter ere van de doodgeschoten gorilla Harambe 

Al gehoord van de nieuwste creatie van de CEO van Tesla en SpaceX? Elon Musk schreef een stukje rap toegewijd aan Harambe, de gorilla die drie jaar geleden werd doodgeschoten in de dierentuin van Cincinnati. 

Na live een joint te hebben gerookt tijdens de podcast van Joe Rogan, een Tesla in een baan rond de zon te hebben gelanceerd en een reeks vlammenwerpers te hebben afgeschoten, verveelde Elon Musk zich waarschijnlijk een beetje. Maar hoe zou de excentrieke miljardair nu opnieuw in de schijnwerpers kunnen staan? Door het lanceren van een SoundCloud Rap.

Voor zij die het niet kennen, SoundCloud Rap is een bepaalde categorie in de Indiemuziek waarin hiphoptrash, trapgeluiden en gemixte songteksten allemaal verzameld zijn, en gecomponeerd zijn op het SoundCloudplatform. En nu net op dat platform plaatste Elon Musk zijn eerste nummer “RIP Harambe”.

Emo G Records

Hoe weten we nu dat Tony Stark… excuseer, Elon Musk dit stuk geschreven heeft? Doordat de Tesla CEO het zelf aankondigde op Twitter.

Zijn eigen label heet Emo G (dat als je het in het Engels uitspreekt, emoji wordt) en het lied is een mix van afrotrap en eigen lofgezangen ter ere van Harambe. “We forgot the zoo, we miss you“, zingt hij ter ere van de gorilla die door de direntuin is neergeschoten om een jongetje dat gevallen was te redden.

De miljardair is er in geslaagd dat we opnieuw praten over het voorval van 2016, dat volledig van het internet verdwenen leek te zijn. Is dit het eerste liedje van een lange serie SoundCloud Rap? Voor de eerste keer bewijst Musk één ding: het is niet genoeg om heel rijk te zijn om goede rap te kunnen maken.

Meer
Lees meer...