Left Right
scrollTop top

Emotioneel momentje op de Oscars wanneer de echte Katherine Johnson van ‘Hidden Figures’ verschijnt


Emotioneel momentje op de Oscars wanneer de echte Katherine Johnson van ‘Hidden Figures’ verschijnt

Hoog bezoek op de Oscars gisteravond: de echte Katherine Johnson van Hidden Figures. Ze is 98 jaar en heeft geleefd voor de wetenschap. Samen met Dorothy Vaughan en Mary Jackson was ze één van de eerste vrouwen (en Afro-Amerikanen) in de ruimtevaart. Ontroerend is een understatement, try not to cry!

Hidden Figures gaat over drie afro-Amerikaanse vrouwen die begin jaren 60 voor NASA werken als wetenschappers. Het is Space Race tegen de Russen en deze drie “human computers” moeten NASA helpen de ruimte te veroveren. Een keispannend verhaal dat gender en ras overstijgt.

Eén van hen, de 98-jarige Katherine Johnson heeft zich gisteravond op de Oscars laten zien met Taraji P. Henson (die haar speelt in de film), Janelle Monae en Octavia Spencer.

Het was een echt kippenvel-moment, van Johnson kregen we een welgemeende “Thank you” te horen. Het applaus was niet min.

Pionier

Katherine Johnson is niet de eerste de beste: ze was computerpionier bij ruimtevaartagentschap NASA en berekende het traject voor het Mercuryprogramma en voor de vlucht van Apollo 11 naar de maan in 1969.

Dit moment riep veel emoties op bij de kijkers:


Deze artikelen kunnen u misschien ook interesseren…


Corona Virus Update

 • Wereld
 • Aantal
  besmettingen
  43.477.005
 • Aantal
  doden
  1.159.319
 • België
 • Aantal
  besmettingen
  321.031
 • Aantal
  doden
  10.810