Engie gaat snelladers aanbieden voor elektrische wagens op doortocht

Engie komt met publieke snelladers langs snelwegen. Zo kan je je elektrische auto opladen als je op doortocht bent. Business AM sprak erover met woordvoerder Hellen Smeets.


Beluister hier het volledige interview met Hellen Smeets van Engie Electrabel:


De essentie: Met het nieuwe project Vianeo zet Engie in op snelladers voor chauffeurs op doortocht. Door ook op andere plaatsen andere laders aan te bieden, hoopt het bedrijf zijn steentje bij te dragen in de transitie naar elektrisch rijden.

  • Smeets: Het gaat om de publieke snelladers met een vermogen van 150 tot 300 kilowatt per paal. Een gemiddelde batterij kan op een halfuurtje bijgevuld worden. Die snelladers bevinden zich langs de autosnelwegen of aan hotspots. Dat zijn bijvoorbeeld parkings waar veel verkeer is en waar een bestuurder op doortocht zijn batterij van zijn elektrisch voertuig verder kan opladen.
  • “Engie biedt al enkele jaren laadstations aan aan onze klanten. Bij bedrijven of sites, maar ook bij de mensen thuis. We zijn ook volop bezig met het installeren van 5.600 publieke laadpunten. Dat zijn trage laders in steden en gemeentes in Vlaanderen, die vooral bedoeld zijn voor mensen die zelf geen laadpaal kunnen installeren en die toch graag een station in hun buurt willen. Zij kunnen die dan aanvragen via het overheidsinitiatief ‘Paal volgt wagen’.”
  • We willen tegemoetkomen aan de verschillende noden van chauffeurs: zowel bij hen thuis, als in hun dorp of gemeente als langs autosnelwegen als op het bedrijf waar ze werken. Dus dat is een driezijdige aanpak waarmee we ons steentje willen bijdragen om de mobiliteit te verduurzamen. Want als je weet dat de transportsector wereldwijd verantwoordelijk is voor bijna een kwart van de CO2-uitstoot, dan is het duidelijk dat daar heel wat potentieel is”, besluit Smeets.
Meer
Lees meer...