Er is een nieuwe theorie over het uitsterven van de dinosaurussen 

Er is een nieuwe theorie over het uitsterven van de dinosaurussen 

Het zal waarschijnlijk altijd wel een beetje een mysterie blijven, maar waarom de dinosaurussen zijn uitgestorven is opnieuw iets duidelijker. Er is namelijk een nieuwe theorie die mee verklaart wat zo’n 66 miljoen jaar geleden is gebeurd. Onderzoekers van de Florida State University hebben ontdekt dat het heel lang duurde voor een ei van een dinosaurus uitkwam en dat zou mee hebben bijgedragen bij hun verdwijning.

Meestal wordt er vanuit gegaan dat dinosaurussen zo’n 66 miljoen jaar geleden zijn uitgestorven door een meteorietinslag, maar de vraag is waarom niet alle dieren dan zijn uitgestorven. Vogels maken namelijk deel uit van dezelfde familie als dinosaurussen en bestaan dus al even lang. De nieuwe theorie geeft daarover een verklaring.

Vogels zijn dominant

Onderzoek op gevonden eieren van dinosaurussen door wetenschappers van de Florida State University toont dat eieren van dinosaurussen een half jaar of zelfs langer nodig hadden om uit te komen. Bij vogels duurt dat vaak maar anderhalve maand. Daardoor zouden vogels al snel dinosaurussen die niet konden vliegen zijn beginnen domineren.

Toch nog eens naar Jurassic Park kijken?

Gesponsorde artikelen