Er is een nieuwe trend in gezondheidsland, maar meer dan diarree krijg je er niet van

Er is een nieuwe trend in gezondheidsland, maar meer dan diarree krijg je er niet van

Elk jaar beginnen we met goeie voornemens en een daarvan is meestal om gezonder te gaan leven. Geen probleem, want er is nu ook een nieuwe trend in gezondheidsland: rauw water drinken. Alleen is rauw water niet gezond, maar levert het je vooral diarree op. 

Gekker dan dit wordt het al niet meer in 2018. Rauw water drinken is de nieuwste hype in gezondheidsland. Rauw water, dat is onbehandeld en ongefilterd water dat not vol microbes, algen en mineralen zit.

Volgens de voorstanders heeft het water “een frissere smaak” en een “beter gevoel in je mond” en krijg je ook een aantal “gezonde bacteriën” binnen die je niet krijgt bij het drinken van kraanwater. Kraanwater is namelijk gezuiverd en er is ook vaak fluoride aan toegevoegd, maar het is vooralsnog niet bewezen dat dat een slechte invloed zou hebben op onze gezondheid, dat schrijft ook The Guardian. Tegenstanders van kraanwater zeggen dat ook de loden buizen waarlangs kraanwater passeert zorgt voor schade aan onze gezondheid.

Duur

Je zou verwachten dat het water, aangezien het rechtstreeks uit de natuur komt en onbehandeld is, nog een pak goedkoper is dan flessenwater, maar niets is minder waar. Het water wordt verkocht voor prijzen die gaan van twee tot vijf euro per gallon (3,7 liter). Ter vergelijking: voor 3,7 liter water van het merk Contrex betaal je gemiddeld 1,85 euro. Het rauwe water is dus ronduit duur.

Living Water is een van die merken die het zuivere water verkopen. Hun water komt van een bron in Oregon en zelf claimt het bedrijf dat het water “10.000 jaar de tijd had om te rijpen voor het aan de oppervlakte kwam”, zo schrijft Het Nieuwsblad.

Diarree

Maar naast de prijs is er nog iets dat je wenkbrauwen doet fronsen, want er is echt wel een reden dat wij geen rauw water drinken. Onbehandeld water, dat geeft je namelijk heel makkelijk diarree. Als je ooit in ontwikkelingslanden op reis bent geweest, kun je er misschien van meespreken dat je het drinken van kraanwater ten allen tijde moet vermijden en zelfs moet nakijken of de fles water die je bestelde wel degelijk een nieuwe, ongeopende fles is.

Net omdat je anders zo’n algen en bacteriën binnenkrijgt die je buikloop geven van hier tot in Tokio. En dan hebben we nog niets gezegd over de talloze mensen die sterven in ontwikkelingslanden omdat ze geen toegang hebben tot zuiver water.

Rauw water, are you f*cking kidding us?

Gesponsorde artikelen