Er komt een nieuw mobiel spel van The Sims én ’t is gratis

Er komt een nieuw mobiel spel van The Sims én ’t is gratis

Je kan binnenkort ook zwembadladdertjes weghalen en Sims op een gruwelijke manier vermoorden … op mobiele apparaten. ‘The Sims Mobile’, dat is de naam die de nieuwe versie van The Sims zal dragen. Momenteel is er al een zogenaamde ‘soft launch’ van het spel in Brazilië voor iOS, wereldwijd is er al een ‘soft launch’ voor Android.

Iedereen die ooit een versie van The Sims gespeeld heeft kent het wel: opzettelijk brand veroorzaken, sims opsluiten in een klein kamertje zonder deur of dingen die de behoeftenbalkjes aanvullen. En zo zijn er nog manieren om Sims te vermoorden. Dat kan binnenkort (misschien) allemaal op je telefoon of tablet, want er komt alweer een nieuw spel van The Sims: The Sims Mobile. Dat heeft Electronic Arts aangekondigd.

Het is niet het eerste mobiele Sims-spel. In 2012 brachten EA en Maxis The Sims: Freeplay uit. Het team dat achter The Sims 3 zat, ontwikkelde het spel. Het spel is zoals de naam het zegt: free to play, maar er kan extra content gekocht worden met echt geld. Dat is ook het geval in The Sims: Mobile. Veel is er echter nog niet over het nieuwe spel bekend.

Online

Het grootste verschil met Freeplay is de online component. In het vorige spel kon je wel op bezoek gaan bij je ‘buren’, maar merkte de buur in kwestie daar niets van. In het nieuwe spel kan je feestjes bouwen met vrienden, en relaties opbouwen met de poppetjes van je buren.

Eigenlijk is het spel ‘stiekem’ al uitgebracht onder de vorm van een soft launch. Dat wil zeggen dat er een soort van openbare bètaversie bestaat. Daarin wordt het spel in een bepaalde regio of op een bepaald platform al eerder uitgebracht om reviews te verkrijgen. Voor Android kan je ze al wereldwijd vinden in de Google Play Store. Voor iOS-toestellen moet je voorlopig in Brazilië zijn. EA heeft aangekondigd dat het spel binnenkort ook wereldwijd voor iPhone en iPad beschikbaar zal zijn.

Reviews

Veel gebruikers van het spel die The Sims Mobile hebben kunnen testen zijn zeer tevreden van het resultaat. in de Play Store heeft het spel momenteel 4,5 sterren. The Sims Freeplay heeft in diezelfde Store 4 sterren. In de App Store van Apple heeft Freeplay ook 4 sterren voor de huidige update.

YouTube

Bekijk de trailer hier:

Gesponsorde artikelen