Left Right
scrollTop top

Er komt hoogstwaarschijnlijk een nieuw Albert Heijn-filiaal in Leuven


Er komt hoogstwaarschijnlijk een nieuw Albert Heijn-filiaal in Leuven

Er zal hoogstwaarschijnlijk toch een nieuwe winkel van Albert Heijn komen in Leuven. Zo behandelt het stadsbestuur binnenkort een aanvraag voor een nieuwe vestiging in een nieuwbouw in het centrum van de stad. In 2015 opende er al een Albert Heijn in de stad, maar die moest begin 2017 sluiten na de fusie van Ahold en Delhaize.

Heel wat Leuvenaars missen nog steeds het Albert Heijn-filiaal op het Engels Plein dat op 1 april 2015 geopend werd door burgemeester Louis Tobback (sp.a). De vreugde was echter van korte duur, want het kwam tot een fusie tussen Delhaize en Ahold, het moederbedrijf van Albert Heijn. Het Albert Heijn-filiaal in Leuven moest dicht om te voorkomen dat het fusiebedrijf te sterk zou worden.

Het Leuvens stadsbestuur pleitte in maart 2016 nog bij de Belgische Mededingingsautoriteit voor het voortbestaan van het filiaal, maar dat mocht niet baten. De winkelruimte werd ingenomen door Lidl nadat Albert Heijn de deuren sloot op 24 april 2017.

(Sinds kort kan je in drie Albert Heijn-winkels kassaloos winkelen.)

Diestsestraat als nieuwe locatie

Maar nu is er dus hoop op een nieuw Albert Heijn-filiaal. Zo kreeg het schepencollege een aanvraag binnen voor een nieuwe vestiging in de stad. De fusie tussen AH en Delhaize is namelijk rond. Een mogelijke nieuwe locatie zou een loods achter het voormalige Shopping Center in de Diestsestraat zijn. Het zou in dat geval om een nieuwbouwproject gaan. De nieuwe winkel zou 1.250 vierkante meter groot worden, iets kleiner dan de gesloten vestiging aan het Engels plein.

Schepen van Handel Erik Vanderheiden (CD&V) bevestigt aan de kranten van De Persgroep dat de aanvraag volgende maand door het schepencollege behandeld zal worden: “Het is nog niet helemaal zeker maar de kans dat er een opnieuw een Albert Heijn komt in Leuven is reëel.”

(Waarom Action zo veel goedkoper is dan de andere supermarkten lees je hier.)


Deze artikelen kunnen u misschien ook interesseren…


Corona Virus Update

 • Wereld
 • Aantal
  besmettingen
  136.069.313
 • Aantal
  doden
  2.937.292
 • België
 • Aantal
  besmettingen
  939.309
 • Aantal
  doden
  23.636