Etentjes van 400 euro per persoon en een hoop champagne: de onkostennota van extreemrechts in Europees parlement

Etentjes van 400 euro per persoon en een hoop champagne: de onkostennota van extreemrechts in Europees parlement

De extreemrechtse fractie in het Europees Parlement, waar ook het Vlaams Belang bij hoort, heeft in 2016 bijna een half miljoen euro onterecht aangegeven bij de instellingen. De eurosceptische fractie Europa van Naties en Vrijheid (ENF) gaf het geld onder andere uit aan flessen champagne, cadeautjes en etentjes. Ze gingen ver boven het maximumbedrag dat de EU toestaat.

Europa van Naties en Vrijheid (ENF), de extreemrechtse fractie in het Europees Parlement, heeft voor 546.382 euro onterechte kosten ingediend waarvan het bonnetje ontbreekt. Dat blijkt uit een rapport van accountantskantoor EY en een brief van het Budgetcomité van de Europese Unie. ENF, waar onder andere het Vlaams Belang en de Nederlandse PVV van Geert Wilders toe behoren, krijgt nog een laatste kans om zich te verdedigen voor de uitgaven, zo niet moeten ze 477.780,62 euro terugstorten. Dat meldt de Nederlandse omroep NOS.

EPA

Etentjes van 400 euro per persoon

Bij de Nederlandse PVV beweren ze dat de meeste uitgaven gedaan werden door leden het Franse Front National van Marine Le Pen.

Er is sprake van etentjes van zo’n 400 euro per persoon. Dat stemt niet overeen met de regels van de EU, die stellen dat een aangegeven diner niet meer mag kosten dan 75 euro per persoon. De norm werd door de extreemrechtse fractie maar liefst 148 keer overschreden.

Op de lijst met ‘excessieve declaraties’ in het rapport staan champagne en flessen wijn, maar ook exclusieve badproducten en manchetknopen. Die zouden samen 4.237 euro hebben gekost. Ook is er 11.000 euro besteed aan 110 kerstpakketten.

EPA

Gesponsorde artikelen