Eurovisiesongfestival 2025 gaat door in Basel

De beslissing is gevallen. Het volgende Eurovisiesongfestival gaat door in Basel, Zwitserland. Die stad haalde het van Genève, de laatste overgebleven concurrent.

Nemo won afgelopen mei met The Code het Eurovisiesongfestival voor Zwitserland. Daardoor zal het land in 2025 voor de derde keer de populaire liedjeswedstrijd mogen organiseren. Het Eurovisiesongfestival keert daarmee terug naar zijn geboorteplaats. Het idee van het Songfestival ontstond namelijk in Zwitserland in 1956. In het verleden ging de wedstrijd er ook al twee keer door: Lugano 1956 en Lausanne 1989.

Basel

In 2025 is dus Basel aan de beurt. Dat hebben de Zwitserse zender SRG SSR en de organisator European Broadcasting Union (EBU) bekendgemaakt. Basel haalde het van Genève, dat als laatste ook nog in de running was. Daarmee zal het Songfestival na edities in Italiaanse en Franstalige steden in Zwitserland voor het eerste doorgaan in een Duitstalige stad.

“De strategische ligging van Basel op het kruispunt van Europa maakt het de ideale setting voor een evenement dat de kracht van muziek viert om mensen over grenzen heen met elkaar te verbinden. Met zijn unieke mix van traditie en innovatie weerspiegelt Basel de geest van het Eurovisiesongfestival”, klinkt het bij de EBU. Plaats van het gebeuren wordt de St. Jakobshalle, waar tot maximaal 12.400 toeschouwers in kunnen.

Tickets

De EBU maakte meteen ook bekend op welke datums het Eurovisiesongfestival in 2025 zal doorgaan. De halve finales staan gepland voor 13 en 15 mei, de finale volgt op 17 mei. De ticketverkoop start later dit jaar. Daarover volgt later nog informatie.

Meer
Lees meer...