Ex-hoofdredactrice van Dag Allemaal komt met eerste boek. Moeten BV’s vrezen?

Ex-hoofdredactrice van Dag Allemaal komt met eerste boek. Moeten BV’s vrezen?

Twee jaar geleden dropte ze een bommetje in medialand: Ilse Beyers, de koningin van de weekbladen deed troonsafstand. Dag Allemaal verloor haar kip met gouden eieren (en honderdduizenden lezers) na “een meningsverschil met de directie van De Persgroep”. Maar nu is ze terug. Niet met een ‘boekske’, wel met een dik boek: een Vlaamse Sex And The City. 

“Mijn slechtste beste vriendin”: de eerste worp van Ilse Beyers, klinkt als een sappige quote boven een artikel dat onder haar leiding had kunnen verschijnen. Maar het is chicklit pur sang. “Het is puur entertainment”, zegt Beyers aan onze redactie. “Het gaat over een vrouw die door haar man bedrogen wordt. Ze denkt dat één van haar vier beste vriendinnen de andere vrouw is, wat helaas heel herkenbaar voor veel vrouwen.” Wat erop volgt ook: venijn, wantrouwen, cava, nog meer cava en achterklap.

Toch is het boek niet zo autobiografisch als sommige lezers misschien hopen. “Het is misschien herkenbaar, maar zeker niet autobiografisch. Ik heb het gelukkig nog niet moeten meemaken.” Al plukte ze wel inspiratie in haar voortuin: bij haar eigen vriendinnen. En die BV’s, die ze 12 jaar op de voet volgde, moeten die ook vrezen? “Nee”, lacht Beyers. “Ik heb mijn personages niet op één persoon gebaseerd. Dus ook niet op één BV in het bijzonder. Niemand zal kunnen zeggen ‘oh, dat ben ik’. Ook de BV’s niet. Maar ik heb natuurlijk wel uit mijn omgeving verschillende kenmerken van verschillende mensen gebruikt. Of gesteund op verhalen van vrienden en kennissen.”

Sex and the City meets Gossip Girl

En blijkbaar is er nog genoeg inspiratie voor een tweede, derde,… “Met die vijf dames kunnen we nog heel veel boeken vullen”, vertelt Beyers daar enthousiast over. “We kunnen nog veel kanten op. Zij die het al gelezen hebben, vinden het Sex and the City meets Gossip Girl. En da’s echt wel een compliment dat ik graag hoor.” En dus voer voor een tv-reeks, toch? “Dat zou natuurlijk geweldig zijn, wie zegt daar nu nee tegen? Maar het belangrijkste is dat dit boek eerst goed afgeleverd wordt.”

Bekijk hier onze trailer voor het boek van Ilse Beyers, Mijn Beste Slechtste Vriendin

Gesponsorde artikelen