Ex-winnaar Alexander ‘Fairytale’ Rybak keert terug naar het Eurovisiesongfestival en Noorwegen stijgt direct bij de bookmakers

Ex-winnaar Alexander ‘Fairytale’ Rybak keert terug naar het Eurovisiesongfestival en Noorwegen stijgt direct bij de bookmakers

Een oude bekende keert terug naar het Eurovisiesongfestival want Noorwegen stuurt ex-winnaar Alexander Rybak. In 2009 won hij overtuigend met het vrolijke ‘Fairytale’ en dit jaar probeert hij dat opnieuw met ‘That’s How You Write a Song’.

Years ago … When I was younger …“, zo begon het nummer Fairytale waarmee de Noor Alexander Rybak in 2009 een verpletterende overwinning behaalde op het Eurovisiesongfestival. De stemming was dat jaar eigenlijk nooit spannend en zijn puntentotaal was een record tot de puntentelling twee jaar geleden veranderde.

Nu is Rybak een beetje ouder, al zie je dat er eigenlijk niet aan, en gaat hij terug naar het Eurovisiesongfestival. Gisteren won hij na een spannende tweestrijd de Noorse voorronde met het nummer That’s How You Write a Song.

De viool is terug

Zelfs mensen die het Songfestival niet volgen zullen zich de eeuwige glimlach én de viool van Alexander Rybak nog herinneren. En het leuke nieuws is dat hij ze allebei terug meebrengt naar het liedjesfestival in Lissabon.

Toch wordt het nummer minder hoog ingeschat dan zijn voorganger Fairytale. Bij de bookmakers staat Noorwegen zelfs maar 17de, al is dat al vijf plaatsen hoger dan voor Rybak werd gekozen. Verwacht je dus nog maar aan een stijging. Ter vergelijking: de Belgische inzending Sennek staat momenteel 11de bij de bookies.

Tweede halve finale

Onze Laura Groeseneken zal Alexander Rybak trouwens ten vroegste in de finale tegenkomen, want ze zingen in een verschillende halve finale. Noorwegen is uitgeloot in de tweede halve finale op donderdag 10 mei. Daarin komen ze onder andere Nederland, Zweden en Rusland tegen.

Check hier de inzending van Alexander Rybak voor het Eurovisiesongfestival:

Gesponsorde artikelen