‘Expeditie Robinson’ komt terug in januari!

Goed nieuws voor de fans van Expeditie Robinson! Want het ultieme survival-programma komt terug naar onze televisies. En heel lang hoeven we niet meer te wachten: Expeditie Robinson is vanaf januari al te zien op VIER!

Survivalfans, die het net iéts minder hard zien zitten om zelf naar een onbewoond eiland te trekken, we hebben goed nieuws voor jullie. Expeditie Robinson keert terug! Vanaf januari kunnen we weer genieten van de meest smerige eetproeven, de best bedachte behendigheidstesten en de meest vergezochte denkoefeningen.

België vs. Nederland

De makers van Expeditie Robinson werken voor de editie van 2020 opnieuw met compleet onbekende Vlamingen en Nederlanders. Je leest het goed: onze landgenoten zullen het in de zwaarste survivalcompetitie op televisie opnemen tegen onze noorderburen.

De presentatie is opnieuw voor Bartel Van Riet, maar die krijgt voor de gelegenheid gezelschap van een Nederlandse collega. De gelukkige is Geraldine Kemper. Die nam zelf ook al deel aan Expeditie Robinson. Ze weet dus als geen ander hoe hard de kandidaten lijden onder honger, slaaptekort en aartsmoeilijke proeven.

Robinson 2020

Vanaf januari krijgen we te zien hoe acht Vlamingen en acht Nederlanders het tegen elkaar opnemen in de strijd om de titel “Robinson 2020”. Voor wie – net als wij – al niet meer kan wachten om de kandidaten te zien te krijgen op de prachtige muziek van Hans Zimmer, heeft VIER al een voorsmaakje gelost.

Dat het een spannende editie zou worden, was al te verwachten toen bekend raakte dat de inschrijvingen geopend waren, nog terwijl het vorige seizoen uitgezonden werd. Dat seizoen eindigde niet met een spannende finaleproef.

Finalestemming

Twee kandidaten kwamen namelijk als bijna-winnaars uit de laatste proef. De kandidaten die eerder weggestemd waren, gingen toen stemmen, op de persoon die voor hen de titel “Robinson 2018” het meest verdiende.

In die laatste proef bleken Robbe en Nele te sterk voor Arnaude. Zij kwamen dan ook op het stressbankje terecht, terwijl zeven andere kandidaten over hun lot beslisten. De stemming was duidelijk: Robbe won met zes van de zeven stemmen Expeditie Robinson 2018.

Meer
Lees meer...