‘F1’ met Brad Pitt heeft deze week opnames in België

Komend weekend is het de Grand Prix in Spa. Naast alle bekende coureurs, is ook acteur Brad Pitt van de partij. Hij kwam gisteren toe in ons land en staat voor enkele opnames voor zijn nieuwe film F1. Ook dit weekend zullen die opnames parallel lopen met de echte wedstrijd.

België wordt omgebouwd tot filmset dit weekend. Nadat de film F1 vorig jaar ook al opnames had op het circuit van Spa, volgen er ook dit jaar nog enkele setdagen. Ook op andere grote prijzen was de filmcrew al te zien en zagen we acteurs Brad Pitt en Damson Idris tussen coureurs als Max Verstappen en Lewis Hamilton lopen. De film komt in de loop van 2025 uit.

F1

In de nieuwe film van regisseur Joseph Kosinski (Top Gun: Maverick) speelt Brad Pitt een voormalige Formule 1-piloot Sonny Hayes die terugkeert bij het fictieve team APXGP. De aandacht binnen het team moet hij delen met de jonge Joshua Pearce (Damson Idris) en dat loopt niet altijd van een leien dakje.

Wat er voor de rest staat te gebeuren, valt nog af te wachten. Wat wel bekend is, is dat de film er komt in officiële samenwerking met de FIA en de organisaties van de Formule 1. In een eerste teaser was dat ook al duidelijk te merken aan de kleine cameo’s van echte drivers zoals Fernando Alonso en Max Verstappen. Al die zaken zorgen ervoor dat F1 een budget heeft van bijna 300 miljoen dollar (277 miljoen euro).

Fictie vs. realiteit

Zowel vorig jaar als dit jaar waren de filmmakers dus vaak aanwezig bij echte GP’s om er beelden te maken. Dat is ook tijdens deze editie van de GP in Spa het geval. Verschillende bronnen lieten gisteren weten dat acteur Brad Pitt was gearriveerd en dat de set ook dit weekend zal opgebouwd worden. Wat voor rol ons land precies zal krijgen in het uiteindelijke resultaat, is in 2025 te zien.

Bekijk de eerste teaser hier:

Meer
Lees meer...