Formule 1-film ‘Apex’ met Brad Pitt volgende zomer in de zalen

Er is al een tijdje heel wat te doen rond het nieuwe filmproject van Brad Pitt. Hij is namelijk bezig aan een film rond Formule 1. In die film zal de acteur zelf te zien zijn, maar dient hij ook als producer. Ondertussen zitten de opnames er al even op, maar een release is toch pas voor de zomer van 2025.

De combinatie van film en sport is al jaren een succesformule. Zo bestaan er al verschillende films over voetbal (Bend It Like Beckham), American Football (The Blind Side) en zelfs bobsleeën (Cool Runnings). Maar daar komt binnenkort ook een film over Formule 1 bij. Die zou Apex gaan heten.

Apex

Dat er een film over Formule 1 aankomt, is al een tijdje bekend. Tijdens de GP in Silverstone in 2023 waren onder andere Brad Pitt en Damson Idris (Snowfall) namelijk in racepak aanwezig op het circuit. De nieuwe film Apex vertelt het verhaal van een gepensioneerde coureur, gespeeld door Brad Pitt, die een rookie begeleidt.

Naast Pitt en Idris zijn er nog heel wat bekende namen die aan de film meewerken. Zo leidde regisseur Joseph Kosinski (Top Gun: Maverick) alles in goede banen en steekt ook Lewis Hamilton zijn schouders onder het project.

2025

Volgens verschillende bronnen, waaronder The Hollywood Reporter, zou er nu ook een releasedatum zijn. Op 25 juni 2025 verschijnt Apex over de hele wereld in de bioscoop. Dat betekent dat fans van Formule 1 nog een jaartje geduld moeten hebben vooraleer ze de film kunnen zien.

Dat het spectaculair zal worden, lijkt zeker. De film zou namelijk een budget van ongeveer 300 miljoen dollar hebben. Daarmee wordt het een van de duurste films aller tijden.

Meer
Lees meer...