Formule 1-film van Brad Pitt scheurt naar recordbudget

De nieuwste film van het productiehuis van Brad Pitt zou een van de duurste films ooit gemaakt worden. Het gaat om een nieuwe Formule 1-film waarin de acteur ook de hoofdrol zou spelen. Wanneer die precies zal uitkomen, is nog niet bekend.

De combinatie van film en sport is al jaren een succesformule. Zo bestaan er al verschillende films over voetbal (Bend It Like Beckham), American Football (The Blind Side) en zelfs bobsleeën (Cool Runnings). Maar daar komt binnenkort ook een film over Formule 1 bij.

Apex

Hoe die film precies zal heten, is niet bekend. Al wordt die in sommige kringen wel Apex genoemd. De film volgt een gepensioneerde coureur (Brad Pitt) die een rookie begeleidt. Meer is nog niet bekend.

In de crew zijn alvast bekende namen te vinden. Zo zal regisseur Joseph Kosinski (Top Gun: Maverick) alles in goede banen leiden en steekt ook Lewis Hamilton zijn schouders onder het project. Daarnaast zal Brad Pitt naast producen ook acteren. Hij werd vorig jaar al op verschillende Grand Prix-evenementen gespot. In de cast zijn dan weer namen als Damson Idris (Snowfall) en Javier Bardem (Dune) terug te vinden.

Gigantisch budget

De film zou een budget van ongeveer 300 miljoen dollar hebben. Daarmee wordt het een van de duurste films aller tijden. Het feit dat de productie zoveel heeft gekost, is te wijten aan verschillende factoren.

In de zomer van 2023, wanneer de opnames van start gingen, was er namelijk de staking van SAG-AFTRA dat alles vertraagde. Daarnaast zijn er ook opnames gemaakt tijdens echte Formule 1-races en zaten de acteurs ook vaak in echte F1-wagens. De film zal dus na de release enorm goed moeten scoren om winst te maken.

Meer
Lees meer...