Lewis Hamilton werkt mee aan film rond Formule 1, Brad Pitt zou de hoofdrol spelen

Formule 1 is hot en dat is ook filmmakers opgevallen. Formule 1-piloot Lewis Hamilton zou samen met regisseur Joseph Kosinski (Top Gun: Maverick) namelijk aan een film rond de sport werken. Volgens de website Deadline zou acteur Brad Pitt de hoofdrol spelen. Wanneer en waar de film uitkomt, is niet bekend.

De laatste jaren is de autosport aan een enorme opmars bezig. De documentairereeks Formule 1: Drive To Survive op Netflix zorgde ervoor dat de interesse voor Formule 1 groeide. Door de serie vonden meer mensen hun weg naar de sport, en tot op vandaag is de populariteit enorm. En dat hebben ook filmmakers ingezien. Apple Studios heeft namelijk de rechten voor een nog onbekende Formule 1-film gekocht. Dat project zal geproducet worden door zevenvoudig wereldkampioen Lewis Hamilton.

Succesformule

De combinatie van film en sport is al jaren een succesformule. Zo bestaan er al verschillende films over voetbal (Bend It Like Beckham), American Football (The Blind Side) en zelfs bobsleeën (Cool Runnings). Maar daar komt binnenkort ook een film over Formule 1 bij. Dat maakte Deadline bekend. De film heeft nog geen titel, maar zou geregisseerd worden door Joseph Kosinski. Hij is op dit moment vooral bekend als regisseur van de succesfilm Top Gun: Maverick.

Nog een bekende naam in de crew is die van Sir Lewis Hamilton. De zevenvoudige wereldkampioen en piloot bij Mercedes zal het project namelijk producen. De hoofdrol zou naar acteur Brad Pitt gaan, al is dat nog niet officieel bevestigd. Maar die keuze lijkt alleszins te verklaren, aangezien Pitt zelf een grote Formule 1-fan is en al op verschillende Grand Prix-evenementen is gespot.

Over de inhoud van de nieuwe film is nog niet veel bekend. Het verhaal zou gaan over een gepensioneerde Formule 1-piloot die terugkeert om een jong talent op te leiden. Wanneer en waar de film precies te zien zal zijn, is ook nog niet geweten.

Meer
Lees meer...