‘F1’: Nieuwe film van Brad Pitt krijgt eerste teaser

Apple heeft zojuist de eerste beelden gelost van F1, een nieuwe film met Brad Pitt in de hoofdrol. Het gaat om een film met een enorm groot budget die in samenwerking gemaakt is met de Formule 1 en echte rijders.

Regisseur Joseph Kosinski maakte in 2022 de film Top Gun: Maverick en scoorden zo de meest succesvolle film van het jaar. Volgende zomer is hij terug met een nieuwe blockbuster.

Formule 1

De Formule 1-film van Brad Pitt ging aanvankelijk Apex heten, maar lijkt nu toch gewoon de naam F1 te krijgen. In die film speelt Pitt een voormalige Formule 1-piloot Sonny Hayes die terugkeert bij het fictieve team APXGP. Zijn ploegmaat bij dat team is Joshua ‘Noah’ Pearce, gespeeld door Damson Idris (Snowfall).

Verder is er over het verhaal van F1 nog niet veel geweten. Wel weten we dat de film is er is gekomen in samenwerking met de Formule 1. Daardoor zullen heel wat echte rijders te zien zijn en zullen er in F1 ook feiten zitten die echt gebeurd zijn. Er wordt tijdens verschillende raceweekends gefilmd. Eind deze maand zal de filmcrew ook in België aanwezig zijn tijdens de Grand Prix in Spa-Francorchamps. Beelden tijdens die race zullen gemaakt worden in IMAX. Al deze zaken zorgen ervoor dat F1 een budget heeft van bijna 300 miljoen dollar (277 miljoen euro).

Naast Brad Pitt en Damson Idris bestaat de cast verder nog uit onder andere Kerry Condon (Better Call Saul), Tobias Menzies (Game of Thrones), Sarah Niles (Ted Lasso), Javier Bardem (No Country for Old Men), Kim Bodnia (Killing Eve), Shea Whigham (Fast & Furious), Joseph Balderrama (Heartstopper), Samson Kayo (Our Flag Means Death) en Callie Cooke (The Stranger). De muziek wordt verzorgd door Hans Zimmer.

Bekijk hier de trailer van F1:

Meer
Lees meer...