Left Right
scrollTop top

Face ID op iPhone 13 werkt niet meer als je scherm niet door Apple laat vervangen


iPhone 13 winkel
© De verschillende modellen uit de iPhone 13-serie – Bron: Xisco Navarro / SOPA Images/Isopix

Wie de display van een iPhone 13 zelf of door een externe partij laat herstellen, riskeert dat Face ID daarna niet meer werkt. Dat is de conclusie van iFixit, die naar jaarlijkse gewoonte onderzoekt hoe het zit met de repareerbaarheid van de nieuwe iPhone-modellen.

In het nieuws: Een nieuwe iPhone betekent heel wat verbeteringen, maar vaak ook enkele problemen. Dat laatste blijkt ook bij de iPhone 13 het geval te zijn. Tijdens het demonteren van het toestel kwamen de experts van de gerenommeerde website iFixit tot de vaststelling dat ze de Face ID-functie van de iPhone 13 niet meer konden laten werken als het scherm van de telefoon zou worden vervangen.

Wat is het probleem?

  • De website iFixit onderzoekt jaarlijks van iedere nieuwe iPhone hoe goed die door gebruikers zelf of door externe partijen kan hersteld worden. Omdat herstellingen door Apple zelf vaak duur uitvallen, is het handig om zoveel mogelijk door anderen te laten doen om de kosten niet te hoog te laten oplopen bij een defect. Er zijn echter heel wat problemen die ervoor zorgen dat dat niet zo vanzelfsprekend is.
  • Globaal genomen kreeg de iPhone 13 een 5 op 10 op het vlak van herstelbaarheid, één puntje minder dan zijn voorganger.
  • Een van de grootste problemen die iFixit ontdekte was dat Face ID niet meer werkte als zij het scherm van de iPhone 13 vervingen.
  • Face ID is het systeem van Apple om je smartphone te ontgrendelen op basis van gezichtsherkenning. Het grootste deel van de iPhone-gebruikers schakelen deze functie in om snel en vlot toegang te hebben tot hun toestel terwijl het toch veilig vergrendeld is.

Is er een oplossing?

  • Momenteel lijkt de enige oplossing om een defecte display van een iPhone 13 door Apple zelf te laten vervangen.
  • Mogelijk komt er in de toekomst wel een andere oplossing. Zo schrijft iFixit dat ze met een erkende reparatietechnicus hebben gesproken, die zegt dat het hier gaat om een bug die Apple bij een toekomstige update van iOS gaat oplossen. Apple zelf heeft nog niet gereageerd.


Deze artikelen kunnen u misschien ook interesseren…