Facebook komt met Messenger Kids, dé veilige berichtenapp voor je kroost

Facebook komt met Messenger Kids, dé veilige berichtenapp voor je kroost

Facebook heeft een nieuwe Messenger-app ontwikkeld, speciaal voor kinderen. Het is de bedoeling dat kinderen via Messenger Kids veilig kunnen chatten terwijl de ouders het kunnen controleren. Er is zelfs geen Facebookaccount nodig.

Facebook pakt uit met een nieuwe berichtenapp: Messenger Kids. Vanaf nu kunnen kinderen veilig chatten terwijl hun ouders controleren wat ze allemaal uitspoken. Dat schrijft de Amerikaanse krant New York Times. De kinderen hoeven zelfs geen eigen Facebookaccount te hebben, maar kunnen dat van de ouders gebruiken. Zij moeten hun toestemming geven om de app te gebruiken. De kinderen worden niet met reclame bestookt en hun namen worden niet openbaar gemaakt.

Extra beveiliging

Bovendien kunnen kinderen niet zelf nieuwe contacten toevoegen, dat doen ze via hun ouders. Het is aan hen om voor hun kinderen contacten te maken. Als een kind een vriendje wil toevoegen, moeten de ouders van dat vriendje toegevoegd worden. Alsof dat nog niet genoeg is, houdt ook Facebook een oogje in het zeil. Accounts van gebruikers, die wangedrag tegenover kinderen plegen, worden verwijderd.

Messenger Kids wordt dit jaar nog in de VS geïntroduceerd voor iPhone en Android. Het is nog niet bekend wanneer de app naar België komt. Volgens Facebook voldoet Messenger Kids aan alle Amerikaanse privacywetten voor kinderen. Als de app ooit in andere landen gelanceerd wordt, moet bij elk land bekeken worden of de app aan de relevante wetten en overheidseisen voldoet.

Deze nieuwe functie van Facebook kan ook gezien worden als een zoveelste aanval op Snapchat, dat erg populair is bij kinderen. Sinds Facebook in de trukendoos van Snapchat tast, gaat het steeds slechter met Snap Inc.

facebook

Gesponsorde artikelen