Familie vermiste echtgenoot start rechtszaak tegen Carole Baskin en biedt geld in ruil voor informatie

De familie van Don Lewis, de voormalige echtgenoot van ‘Tiger King’-ster Carole Baskin, startte maandag een rechtszaak tegen de oprichtster van Big Cat Rescue. Daarnaast bieden de familieleden 100.000 dollar (zo’n 85.000 euro) in ruil voor cruciale informatie over de verdwijning.

De oproep van de lokale sheriff om naar buiten te komen met cruciale informatie. – Hillsborough County Sheriff’s Office

Maandag hield advocaat John Phillips een persconferentie in Tampa, Florida en kondigde een onafhankelijk onderzoek aan naar de verdwijning van Don Lewis. Hij zei ook dat hij namens de familie Lewis een rechtszaak heeft aangespannen tegen de voormalige echtgenote van Lewis, Carole Baskin. “Het oplossen van deze zaak is in ieders belang. Ook in dat van Carole Baskin. Zeker als ze om Don Lewis geeft en ik geloof dat je niet met iemand kan trouwen zonder om hem te geven”, zegt de advocaat.

Verdwijning

Don Lewis – Netflix

Don Lewis verdween in 1997, een dag voor hij op reis zou vertrekken naar Costa Rica. Hij werd in 2002 wettelijk dood verklaard. De miljonair richtte met zijn toenmalige vrouw, Carole Baskin, een dierenasiel op dat later Big Cat Rescue zou gaan heten.

Drie van Lewis’ dochters waren aanwezig op de persconferentie. Lewis’ jongste dochter Gale Rathbone, bedankte iedereen die interesse toont in de zaak. “Onze kleine familiedrama is ook uw tragedie geworden. Onze missie om de waarheid te achterhalen en dit eindelijk te kunnen afsluiten, is ook jullie missie geworden,” zei ze. “We weten nu allemaal dat Lewis geen perfecte man was. Maar hij verdient nog steeds gerechtigheid.”

Reactie van Carole Baskin

In een e-mail die ze maandag naar de Associated Press stuurde, zei Baskin dat ze geen commentaar zou geven. “Het is mijn gewoonte om niet te discussiëren over lopende rechtszaken totdat ze zijn opgelost”, schreef ze. “Ik had een aantal nieuwskanalen verteld dat ik dacht dat de persconferentie op 10 augustus slechts een publiciteitsstunt was, maar op dat moment wist ik nog niet dat er een rechtszaak zou worden aangespannen.”

Tiger King-fenomeen

We kennen Carole Baskin uiteraard van de Netflix hit Tiger King, Murder, Mayhem and Madness, waarin vooral haar vete met Joe Exotic, eveneens eigenaar van een dierentuin, aan bod komt. De twee beschouwen elkaar als hun absolute aartsvijand.

Joe Exotic beschuldigde Baskin er meermaals van haar echtgenoot vermoord te hebben. Ook onder fans van de serie is dat een populaire theorie. Volgens Joe Exotic voederde that b*tch Carole Baskin haar man zelfs aan de tijgers.

Meer
Lees meer...