Feist stapt uit de tournee met Arcade Fire

De Canadese zangeres Leslie Feist stapt uit de tournee met Arcade Fire. Leslie Feist laat zich op het podium gewoon Feist noemen en zou ook het voorprogramma van Arcade Fire verzorgen bij hun show in het Sportpaleis op 12 september. Ook die show gaat nu dus niet meer door.

De beslissing van Feist volgt de week nadat Win Butler, de frontman van Arcade Fire, vorige week door vier vrouwen beschuldigd werd van seksueel wangedrag. Butler zelf heeft al gereageerd en beweert dat het telkens om relaties met wederzijdse toestemming ging.

Feist schrijft in een lange verklaring op haar sociale media dat ze zichzelf in een onmogelijke positie geduwd voelt: “In de tournee blijven zou symboliseren dat ik Win Butler ofwel zou verdedigen, ofwel de beschuldigingen zou negeren. Vertrekken zou betekenen dat ik rechter en jury was.”

“Neem mijn verantwoordelijkheid”

De zangeres gaat verder en beschrijft dat ze op deze tournee niemand wilde verdedigen, maar gewoon haar nummers wilde brengen. Twee avonden bracht ze haar nummers nog nadat de beschuldigingen al waren geuit, een ervaring die haar nog duidelijker maakte dat ze zichzelf alleen maar kon distantiëren van de tournee. “Ik neem mijn verantwoordelijkheid op en ik ga naar huis”, besluit ze haar tekst.

Uit het kamp van Arcade Fire kwam de reactie dat ze de beslissing van Leslie Feist betreuren, maar dat ze de beslissing ook begrijpen en respecteren.

Voorlopig blijft de tournee van Arcade Fire wel gewoon doorgaan. Ook het concert in het Sportpaleis staat dus nog gewoon op de agenda. Er staan een aantal tickets voor het concert op Ticketswap, maar ook geen ongewoon hoog aantal. Een boycot van de tournee van de concertbezoekers uit is dus ook (nog) niet aan de orde.

Meer
Lees meer...