Left Right
scrollTop top

Finland is het gelukkigste land ter wereld … maar hoe kan je er eigenlijk gaan wonen?


Finland is het gelukkigste land ter wereld … maar hoe kan je er eigenlijk gaan wonen?

Uit een rapport van de Verenigde Naties bleek dat Finland zich het gelukkigste land ter wereld mag noemen. België stond jammer genoeg niet in de top tien. Als je nu overweegt om te verhuizen naar het hoge noorden, dan lijsten wij hier even voor je op wat je moet doen om een echte Fin te worden.

Scandinavië doet het altijd heel goed in de ranking van de gelukkigste landen ter wereld van de Verenigde Naties (VN). Dit jaar bestond de top drie uit: Finland, Noorwegen en Denemarken. Voor de Belgen die gelukkigere oorden willen opzoeken: het is mogelijk om de Finse nationaliteit te verkrijgen.

De ranking

De lijst bevatte in totaal 156 landen. Deze werden gerangschikt op basis van een aantal indicatoren: inkomen, levensverwachting, sociale zekerheid en persoonlijke vrijheid. Dit werd onderzocht voor zowel immigranten als de totale bevolking. Finland bleek daarbij de beste leerling van de klas.

Het geheim van de Finnen zit volgens Dr. Jeffrey D. Sachs in hun sociale democratie. Dat vertelt hij aan de Amerikaanse krant The New York Times. “Finland en de andere landen in de top tien geloven dat goede sociale vangnetten en openbare diensten ervoor zorgen dat mensen gelukkig zijn. De inwoners zijn in die landen zelfs bereid om daar hoge belastingen voor te betalen”, verduidelijkt hij.

De Finse nationaliteit

Wil je nu zelf naar dat gelukkige oord verhuizen? Dat kan, maar daar zijn wel enkele criteria voor. Dat lezen we op de website van de Finnish Immigration Service.

Om een echte Fin te worden, moet je allereerst een officiële identiteit hebben. Daarnaast vinden de Finnen het belangrijk dat je hun taal een beetje onder de knie hebt. Je moet ook al een tijdje in het land hebben verbleven en beschikken over voldoende middelen. Finland heeft bovendien aparte vergunningen voor asielzoekers en slachtoffers van mensenhandel.

Voor wie nog twijfelt, kijk even naar dit prachtige landschap! Logisch dat de Finnen gelukkig zijn!

iStock

Deze artikelen kunnen u misschien ook interesseren…