Francken (N-VA) daagt PS uit: “Moest ik burgemeester van Brussel zijn, twee weken en het probleem was opgelost”

Francken (N-VA) daagt PS uit: “Moest ik burgemeester van Brussel zijn, twee weken en het probleem was opgelost”

De N-VA en boegbeeld Theo Francken daagt de PS en Brussels burgemeester Philippe Close uit. “Moest ik burgemeester van Brussel zijn, twee weken en het probleem was opgelost”, zo tweette hij gisteren. Het strijdpunt zijn de illegalen in het Maximiliaanpark in Brussel. “Oppakken en terugsturen”, zo vindt hij. Maar Close “pampert illegalen”. Die reageert voorlopig niet.

En zeggen dat Philippe Close (PS) nog de kwaadste niet is volgens N-VA: bij de 11 juli viering in het Brusselse stadhuis speechte de man zowaar in het Nederlands, en tweette Francken nog felicitaties. Maar nu voert de populaire staatssecretaris van Asiel en Migratie een frontale aanval uit op de Brusselse burgemeester.

In een reeks tweets en een interview met Terzake was Francken bijzonder scherp over de grote groep vluchtelingen en illegalen in het Maximiliaanpark in Brussel, aan het Noordstation. Daar troepen elke dag minstens 500 mensen samen. “Dat zijn geen vluchtelingen, dat zijn puur economische migranten”, zegt Francken, die onderstreept dat de groep illegalen systematisch weigert om asiel aan te vragen in België. Meestal willen ze immers doorreizen naar de UK, maar daar uiteindelijk te proberen uit de illegaliteit te komen.

“Politieke agenda”

En Francken gaat verder. Volgens hem houdt de PS en haar burgemeester Close, die ook hoofd van de politie is, doelbewust heel het systeem in stand. “Het is zijn taak om de openbare orde te handhaven en de veiligheid en netheid te garanderen.”

Maar Francken denkt te weten waarom Close niet optreedt: “Er is een politieke agenda. Zij blijven die ngo’s en die illegalen pamperen in de stad Brussel, met de enige bedoeling om de N-VA aan te vallen, te zeggen dat Francken het niet aankan, dat Jambon het niet aankan, dat wij hardvochtig en inhumaan zijn.”

“Opsluiten en terugsturen”

Ook naar de hulpverleners haalt hij zwaar uit: “De ngo’s hebben er een echt netwerk uitgebouwd. Je krijgt er gratis eten, gratis soep, gratis medische hulp en men kan er worden opgepikt om een slaapplaats te krijgen.”

Francken is zeer helder over de mogelijke oplossing: “Oppakken en opsluiten. En dan uiteindelijk terugsturen.” “Drie jaar Maximiliaanpark. Drie jaar socialistisch gepamper van illegalen en opengrenzen-ngo’s. Moest ik burgemeester van Brussel zijn, twee weken en het probleem was opgelost”, zo deed hij er in een tweet nog een schepje bovenop.

Hij legde bovendien uit dat hij op dit moment niets kan doen voor de illegalen: “Ik kan die mensen geen bed, bad en brood aanbieden omdat de opvangwet van 2007 mij dit niet toestaat. Dan is er maar één oplossing: we gaan ze opsluiten en terugsturen naar hun land van herkomst, hoe moeilijk het ook is.”

Close zelf wil voorlopig niet reageren.

Gesponsorde artikelen