Frankrijk pakt tweede wereldtitel na 4-2 overwinning tegen hardwerkende Kroaten

’t Is gebeurd! Na een bloedstollende wedstrijd is Frankrijk de winnaar van het Wereldkampioenschap voetbal 2018!

Tijdens de finale van het Wereldkampioenschap voetbal 2018, kreeg Kroatië bijna van iedereen over de hele wereld steun.

Maar wij, als Belgen, hoopten natuurlijk nog harder dat Kroatië de Fransen wél zou verslaan. De finale begon alvast veelbelovend.

De Kroaten kampeerden voortdurend op de helft van de tegenstander. Het enige dat Frankrijk kon doen, was uiteraard verdedigen. Na zo’n kwartier spelen, komen de Fransen voor het eerst over de middellijn en het was meteen prijs. Griezmann krijgt een zeer lichte vrije trap mee die door Mandzukič in eigen doel gewerkt wordt. Heel pijnlijk voor de hardwerkende Kroaten …

Eerste goal voor Kroatië en tweede voor Frankrijk

Wanneer Ivan Perisič onderuit geschoffeld wordt, krijgen we een nieuwe vrije trap voor Kroatië. Na wat moeilijkheden valt de bal toch voor de voeten van diezelfde Perisič en die speelt hem voorbij de doelman.

Na de 1-1 schieten de Fransen wakker. Bij de eerstvolgende aanval krijgen ze een corner waarbij Perisič de bal met de hand beroert.

Het lijkt niet opzettelijk, maar de Argentijnse scheidsrechter legt de bal toch op de stip. Hij had daar wel de hulp van de VAR voor nodig. In de 38ste minuut scoort Antoine Griezmann. 2-1 voor Frankrijk.

Op het einde van de eerste helft krijgt Perisič nog een kans om zijn ploeg langszij te brengen, maar hij durft niet voluit te gaan op een voorzet. Zo gaat Frankrijk met voorsprong de rust in.

Een krachtige tweede helft

Kroatië komt met hetzelfde vuur uit de kleedkamer en drukt de Fransen meteen weg op hun eigen helft. Frankrijk komt er dan op zijn beurt uit met enkele scherpe counters. Aangezien er niet meteen goals vallen, proberen enkele dwaze toeschouwers de aandacht op zich te vestigen door het veld op te lopen. Dat probleem wordt snel weggewerkt.

Enkele minuten later is het wel raak. Paul Pogba zet zelf de aanval vanop zijn eigen helft en scoort. 3-1 voor Frankrijk. Nog geen zes minuten later scoort Mbappé: 4 -1 voor Frankrijk. De Kroaten zijn mentaal gekraakt, maar geven zeker niet op. Mandzukič maakt een tweede doelpunt in de 69ste minuut, na een flater van doelman Lloris

Helaas voor de Kroaten kwam er geen vervolg meer aan. De Fransen hielden het achteraan goed dicht en nemen de de beker mee naar huis.