‘Frozen 3’ krijgt releasedatum, maar we zullen nog even geduld moeten hebben

Disney heeft de releasedatum gelost voor de derde film in de Frozen-franchise. Maar het gaat niet over een datum in de nabije toekomst. We zullen namelijk nog meer dan drie jaar geduld moeten hebben voor Frozen 3 in de zalen zal verschijnen.

Het maken van een animatiefilm neemt vaak enkele jaren in beslag. Dat is ook het geval voor Frozen 3. Disney heeft namelijk laten weten dat we deze film pas mogen verwachten in het najaar van 2027, binnen meer dan drie jaar dus.

Frozen 3

De eerste film van Frozen verscheen in 2013 en werd meteen een gigantisch succes. Niet alleen de film zelf, maar ook de muziek groeide uit tot een ware hype. Het kwam dus niet als een verrassing dat Disney al snel liet weten dat de film over de zussen Anna en Elsa een vervolg zou krijgen. In 2019 verscheen Frozen II en ook deze film werd een succes voor Disney. De film haalde zelfs nog meer geld op aan de box office dan zijn voorganger en was lang de succesvolste animatiefilm aller tijden. Recent werd hij echter ingehaald door Inside Out 2.

Tussen de eerste twee Frozen-films zat er dus zes jaar, maar voor de derde moeten we nog meer geduld hebben. Disney heeft namelijk laten weten dat de film in het Thanksgivingweekend van 2027 zal verschijnen. Dat betekent dat we de film op woensdag 24 november 2027 in de zalen mogen verwachten. Op dat moment zal het iets meer dan acht jaar geleden zijn dat Frozen II verscheen.

Over het plot van de derde film in de Frozen-reeks is voorlopig nog niets geweten. Wat we wel al weten is dat Kristen Bell, Idina Menzel, Jonathan Groff en Josh Gadd zullen terugkeren als de stemmen van respectievelijk Anna, Elsa, Kristoff en sneeuwman Olaf.

Meer
Lees meer...