Idina Menzel keert terug als Elsa in ‘Frozen 3’

Goed nieuws voor de fans van Frozen. Dat er een derde film zou komen, werd eerder dit jaar al bekendgemaakt. Maar nu komt ook de bevestiging dat actrice Idina Menzel zal terugkeren als Elsa. Waar de derde film precies op zal focussen, is niet bekend.

In februari kondigde de CEO van Disney Bob Iger enkele sequels aan. Zo komt er een nieuwe Zootopia-film én krijgt ook Toy Story nog een vervolg. Bij die bekendmaking hoorde ook de aankondiging van Frozen 3. En hoewel de film nog niet voor meteen zal zijn, wordt het stilaan wel al duidelijk welke personages er zullen terugkeren.

Frozen

Dat Frozen nog niet aan z’n sluitstuk toe was, was eigenlijk al langer duidelijk. De eerste film, die in 2013 verscheen, werd een gigantisch succes en haalde een box-office van maar liefst 1,28 miljard dollar (1,19 miljard euro). Het vervolg op de film, dat in 2019 verscheen, deed daar zelfs nog een schepje bovenop en haalde 1,45 miljard dollar (1,35 miljard euro) op.

Die tweede film werd een groter succes dan verwacht. Het verhaal focuste opnieuw op de liefde van Elsa en Anna voor elkaar en hun familie. Daardoor verdween het liefdesverhaal tussen Kristoff en Anna wat op de achtergrond, wat niet gebruikelijk is voor een Disneyfilm. Maar dat werd net met open armen ontvangen door het publiek.

Derde film

Waarover de nieuwe film precies zal gaan, is nog niet bekend. Maar ook die zal zonder twijfel vooral rond Anna en Elsa als zussen draaien. Al hopen heel wat fans wel dat er deze keer een vriendinnetje voor Elsa zit aan te komen.

Wat we wel al weten is dat actrice Idina Menzel net zoals in de vorige films in de huid van Elsa zal kruipen. Daarbij zal ze zowel de stem als de songs voor haar rekening nemen. “Ik weet er nog niet veel over. Ik heb nog geen script gezien, dus alles wat ik weet, is dat we er nog eentje gaan maken”, vertelt Menzel in een interview met Billboard.

Meer
Lees meer...