‘Frozen 3’ komt eraan en de makers beloven alvast veel goeds

Er is meer nieuws over de komende derde Frozen-film. Dat die er ging komen, was al even bekend. Maar nu vertelt producer Peter Del Vecho dat die, net als de tweede film, opnieuw zal kunnen concurreren met het succes van de eerste film. Eerder liet Bob Iger, CEO van Disney, ook al weten dat er na de derde sowieso nog een vierde Frozen komt.

In februari kondigde de CEO van Disney Bob Iger enkele sequels aan. Zo komt er een nieuwe Zootopia-film én krijgt ook Toy Story nog een vervolg. Bij die bekendmaking hoorde ook de aankondiging van Frozen 3. En hoewel de film nog niet voor meteen zal zijn, wordt er stilaan wel meer bekendgemaakt over het nieuwe verhaal.

Frozen

Dat Frozen nog niet aan z’n sluitstuk toe was, was eigenlijk al langer duidelijk. De eerste film, die in 2013 verscheen, werd een gigantisch succes en haalde een box-office van maar liefst 1,28 miljard dollar (1,19 miljard euro). Het vervolg op de film, dat in 2019 verscheen, deed daar zelfs nog een schepje bovenop en haalde 1,45 miljard dollar (1,35 miljard euro) op.

Die tweede film werd een groter succes dan verwacht. Het verhaal focuste opnieuw op de liefde van Elsa en Anna voor elkaar en hun familie. Daardoor verdween het liefdesverhaal tussen Kristoff en Anna wat op de achtergrond, wat niet gebruikelijk is voor een Disneyfilm. Maar dat werd net met open armen ontvangen door het publiek.

Nieuwe film

Waarover de nieuwe film precies zal gaan, is nog niet bekend. Maar ook die zal zonder twijfel vooral rond Anna en Elsa als zussen draaien. Al hopen heel wat fans wel dat er deze keer een vriendinnetje voor Elsa zit aan te komen.

In een nieuw interview met The Direct laat producer Peter Del Vecho alvast weten dat ze heel erg blij zijn met het verhaal. “We doen enkel sequels als er er echt in geloven en als er nog een verhaal te vertellen is”, vertelt hij. “Ik weet dat het fantastisch gaat worden.” In de cast zal Idina Menzel alvast terugkeren als de stem van Elsa.

Meer
Lees meer...