Left Right
scrollTop top

Gabbie Hanna is terug op YouTube met vreemde video


Gabbie Hanna bad
© YouTube The Gabbie Show

Gabbie Hanna is na een pauze van enkele weken terug op YouTube. Nadat ze de eerste delen van haar reeks over oude schandalen publiceerde, kwam ze opnieuw in nauwe schoentjes terecht. Daardoor hield ze zich een tijdje afzijdig. Maar nu is ze terug met een nieuwe video en een wel heel lange boodschap.

Gabbie Hanna was een enkele weken geleden hét gespreksonderwerp op YouTube, maar daarna verdween ze van de wereld. Tot nu want de YouTuber is terug met een nieuwe video en een lang statement over haar pauze.

Reeks over schandalen

Eerder deze maand probeerde Gabbie Hanna verschillende schandalen uit haar verleden om te buigen in een nieuwe reeks video’s op YouTube. Dat had echter het tegengestelde effect waarbij ze er zelf meermaals nog slechter uitkwam.

Na het laatste deel over Jessi Smiles, verdween Gabbie van het internet. Na haar video deelde Jessi namelijk een video van meer dan een uur waarin ze haar volledige kant van het verhaal deed. Een kant waar vooral Gabbie heel slecht uitkwam. Enkele weken geleden keerde Gabbie dan met mondjesmaat terug naar het internet. Dat deed ze eerst met video’s op TikTok en Instagram Stories en nu met een video op YouTube.

Zingen in bad

In de nieuwe video is te zien hoe Gabbie in bad zit en daar een nummer zingt. Aan het begin verschijnt de boodschap dat de video werd opgenomen op 14 juli 2021 “ergens tussen hypomanie en zelfmoordgedachten”. In het nummer zingt ze over haar “beschamende fouten” en over hoe het haar allemaal niets kan schelen “want de wereld zal toch eindigen”.

Samen met de video deelde ze een lange boodschap waarin ze uitlegt waarom ze een pauze inlaste. “Ik voelde dat mijn mentale gezondheid in het gedrang kwam, dus ik nam een stap terug om een mens te zijn, om gras aan te raken, mijn katten te aaien, m’n vrienden te zien, muziek te maken en veel te schilderen. Ik wist dat het moeilijk ging zijn, maar ik was niet in staat om ermee om te gaan. Deze reeks is en was altijd over genezen, dus wanneer het dat punt bereikt wanneer het dat niet meer doet, dan ga ik mezelf niet in een richting duwen die me meer schade brengt dan vooruit helpt.”

ADHD

In het volgende deel van haar statement verwijst Gabbie opnieuw naar ADHD als reden voor haar gedrag. “Deze serie gaat NIET over drama, het gaat over mijn leven en het verwerken van mijn trauma. Helaas gaat het daarbij vaak over de mensen die mij in drama meesleuren. Geloof mij, ik haat het ook. Het is een documentatie van een leven dat veel mensen niet ervaren of te zien krijgen. Het was bedoeld om een licht te werpen op de getrivialiseerde en verkeerd begrepen mentale stoornis ADHD. Toen ik met deze reeks begon, was ik net begonnen met mijn behandeling. Toen ik de reeks aan het monteren was, kreeg ik de kans om terug te kijken op de situaties die ik omschreef. Daardoor kon ik inzien dat mijn gebrek aan kennis (en een behandeling) triviale situaties enorm opblies.”

Sindsdien is Gabbie begonnen met medicatie en dat heeft haar leven veranderd, schrijft ze. “Ik heb me zo lang een alien op aarde gevoeld, omdat ik niet begreep waarom ik zo anders dacht dan andere mensen, waarom sommige dingen zo wereldschokkend aanvoelden voor mij terwijl ze voor de rest van de wereld onbelangrijk waren. Als iemand me eerder had uitgelegd dat ik de wereld op een andere manier ervaar dan de meeste mensen, dan had ik minder tijd gespendeerd om te denken dat ik mezelf van kant wilde maken. Dit is een onderwerp dat gevoelig ligt en belangrijk voor me is.”

Het feit dat Gabbie in haar serie ADHD geregeld aanhaalde als excuus voor haar gedrag schoot bij velen in het verkeerde keelgat. Dat probeert ze nu opnieuw uit te leggen door te zeggen dat iedereen ADHD op een andere manier ervaart. “Zeggen dat iemands stoornis hem of haar niet beïnvloedt op een bepaalde manier omdat het jou niet beïnvloedt op die manier is ongelofelijk ableist. Veel mensen met opinies over mijn reeks hebben de reeks niet eens bekeken. Ze hebben enkel de video’s gezien die over mij spraken zonder de tijd te nemen om naar mij te luisteren. Dat suckt, maar dat is het leven.”

Reeks gaat verder

Tot slot maakt Gabbie duidelijk dat deze pauze niet betekent dat de reeks stopgezet wordt. “De reeks is mijn kunst. Het moet als een geheel gezien worden, niet in stukjes. Ik maakte de reeks zodat ik zou stoppen met piekeren, en daar heeft het me bij geholpen. Het zorgde ervoor dat ik kon genezen en de dingen achter mij kon laten. Ik wilde mijn kant van de feiten delen en er nadien nooit meer over spreken. Daarin ben ik gefaald door online te reageren.”

Daarom beslist Gabbie nu om een pauze in te lassen van sociale media. “Vanaf nu ben ik volledig offline. Ik hoop dat jullie kunnen genieten van de rest van de reeks. Ik heb er veel tijd en energie in gestoken. De reeks hielp mij om mezelf te vinden als een persoon en als een artiest en het pushte me naar creatieve plaatsen waar ik bang van was. Ik ben heel enthousiast om dit met jullie te delen.”

Bekijk hier de nieuwe video van Gabbie Hanna:

Reacties

Ook nu zijn de reacties op de video en vooral de boodschap van Gabbie Hanna overwegend negatief. Daarbij verwijzen mensen vooral naar de manier waarop ze opnieuw ADHD gebruikt om haar gedrag goed te praten. Verder vinden mensen het ook ongepast dat ze wil verder gaan met haar reeks terwijl het al duidelijk was dat de reeks meer schade toebrengt dan iets anders.

Vooral het feit dat Gabbie nog “verschillende video’s” gepland heeft over de kwestie met Jessi Smiles valt niet in goede aarde. Het drama rond Gabbie en Jessi begint namelijk met de aanranding van Jessi, iets waar zij het niet meer over wil hebben, maar dat Gabbie steeds opnieuw blijft aanhalen.

Wie met vragen zit over zelfdoding, of nood heeft aan een gesprek, kan terecht bij de Zelfmoordlijn op het gratis nummer 1813 en op de site www.zelfmoord1813.be.


Deze artikelen kunnen u misschien ook interesseren…