Left Right
scrollTop top

YouTuber Gabbie Hanna probeert haar naam te zuiveren, maar werkt zich alleen dieper in de problemen


Gabbie Hanna
© Crash Iso/Silverhub / Shutterstock (via Isopix)

Gabbie Hanna is geen onbeschreven blad binnen de YouTube-community. Ze kwam al meermaals in opspraak en dat om verschillende redenen. Op dit moment probeert ze in een reeks video’s haar naam te zuiveren. Maar dat komt als een boemerang terug in haar eigen gezicht.

Als er iemand is op YouTube die Jeffree Star evenaart op de drama-radar, dan is het wel Gabbie Hanna. Ooit was ze een populaire YouTuber maar door een aaneenschakeling van drama’s verloor ze steeds meer volgers. Nu probeert ze daar iets aan te veranderen, maar het verloopt niet helemaal zoals ze gehoopt had.

Gabbie Hanna

Gabbie Hanna startte haar carrière in 2013 op Vine, de voorganger van TikTok. Daar maakte ze korte video’s en werd ze al snel razend populair. Een jaar later maakte ze haar account op YouTube aan. Toen Vine er in 2016 mee ophield, focuste Hanna zich volledig op YouTube. In 2017 bracht ze haar eerste poëziebundel uit, gevolgd door een tweede in 2020. Daarnaast maakt ze ook muziek en bracht ze al verschillende nummers uit, verzameld op twee albums.

Maar de laatste jaren kwam Gabbie Hanna steeds vaker in een slecht daglicht te staan. Er waren klachten over onprofessioneel gedrag op sets, pesterijen en leugens. Daarom besliste Hanna om zich te verdedigen in een nieuwe reeks video’s op YouTube. Elke video focust op een ander “drama” waarin ze belandde, maar de reeks pakt anders uit dan ze hoopte.

STORYTIME: Confessions of a WashedUp YouTube HasBeen

Gabbie Hanna kondigde de reeks al maandenlang aan. Daarbij liet ze weten dat ze antwoorden zal geven op alle vragen die mensen hebben over de “drama’s uit haar verleden”. Dit zijn de drama’s die ze voorlopig behandeld heeft:

Aflevering 1: RiceGum

Gabbie Hanna RiceGum
YouTube The Gabbie Show

De eerste “aflevering” ging over RiceGum, een andere YouTuber. Het “drama” gebeurde in 2017. Gabbie Hanna en RiceGum waren toen aanwezig op een feestje waar Gabbie RiceGum uitdaagde voor een rap battle. Die battle escaleerde en wanneer Gabbie een mop maakte over RiceGum kon hij daar niet mee lachen. Vervolgens zou hij Gabbie geslagen hebben en haar gsm stukgemaakt hebben.

In de nasleep van dit drama werd Gabbie een leugenaar genoemd en werd het voorval door RiceGum en zijn vrienden in het belachelijke getrokken. Deze aflevering wordt over het algemeen positief onthaald.

De volledige uitleg over het drama met RiceGum, lees je hier.

Aflevering 2: Bianca Devins en drama channels

Ready To Glare, Gabbie Hanna, Angelika Oles
YouTube Ready To Glare, The Gabbie Show, Angelika Oles

De tweede aflevering van de reeks, of het tweede hoofdstuk zoals Gabbie het zelf noemt, gaat over Bianca Devins en de zogenaamde drama channels. Dit is een van de meest uitgebreide zaken voorlopig. Daarbij reageerden verschillende van de drama channels al en liet ook de familie van Bianca Devins van zich horen.

Deze aflevering wordt heel wat minder positief onthaald. Gabbie blijft namelijk de drama channels ervan betichten de moord op Bianca Devins uit te melken, terwijl zij er al anderhalf jaar geen woord meer over gerept hadden. Tot Gabbie er nu een volledige video aan wijdde.

De volledige uitleg over het drama rond Bianca Devins en de drama channels, lees je hier.

Aflevering 3: Problematische content

In de derde aflevering van de reeks gaat Gabbie dieper in op de problematische content die ze vroeger maakte. Het gaat daarbij over racistisch getinte grappen op Vine waar ze haar carrière begon. Ze verklaart haar racistische moppen door te zeggen dat ze ermee opgroeide en dat dit soort moppen toen “populair” waren op Vine.

In de video erkent ze dat de moppen die ze toen maakte niet door de beugel kunnen. Nu, maar ook toen al. In de video erkent Gabbie ook dat white privilege bestaat en dat er heel wat dingen zijn waar ze mee wegkwam door de kleur van haar huid.

Gabbie Hanna problematiche content
YouTube The Gabbie Show

De volledige uitleg over de oude problematische content van Gabbie Hanna, lees je hier.

Aflevering 4: Escape The Night

Gabbie Hanna Escape The Night
Joey Graceffa, Gabbie Hanna en Daniel Preda – YouTube Joey Graceffa, The Gabbie Show, Mister Preda

De volgende al even uitgebreide video gaat over de YouTubereeks Escape The Night van Joey Graceffa. In de reeks speelden verschillende bekende YouTubers mee, waaronder Gabbie Hanna. In de nasleep van de opnames lieten Joey en zijn vriend Daniel Preda, die de reeks producete, weten dat Gabbie Hanna zich op de set als een diva gedroeg en de sfeer voor iedereen verpeste.

In haar video probeert Gabbie uit te leggen dat er niet aan haar vragen omtrent gezonde maaltijden en makkelijke kleding voldaan werd. Maar video’s van Joey en Daniel vertellen iets helemaal anders. Ook dit is een voorbeeld van een drama dat Gabbie maar beter niet opnieuw had kunnen vermelden.

De volledige uitleg over het drama rond Escape The Night, lees je hier.


Deze artikelen kunnen u misschien ook interesseren…