Left Right
scrollTop top

De drama’s rond YouTuber Gabbie Hanna uitgelegd: RiceGum


Gabbie Hanna RiceGum
© YouTube The Gabbie Show

Op dit moment is Gabbie Hanna bezig met een reeks op YouTube waarin ze “al haar drama’s” uit de afgelopen jaren bespreekt en haar kant van de feiten geeft. Daarbij hoopte ze dat haar naam gezuiverd zou worden, maar dat lijkt nu absoluut niet het geval te zijn. Integendeel, bij veel van de drama’s maken haar nieuwe video’s alles alleen maar erger.

De reeks video’s van Gabbie Hanna kreeg als titel STORYTIME: Confessions of a WashedUp YouTube HasBeen en heeft als doel de zaken af te sluiten. Maar het heeft het averechtse effect aangezien Gabbie oude wonden opnieuw open trekt en daarmee ook een hele hoop nieuwe mensen bewust maakt van het drama. Het eerste drama op de lijst was dat met de YouTuber RiceGum.

De feiten

De eerste “aflevering” van de reeks ging over RiceGum, een andere YouTuber. Het “drama” gebeurde in 2017. Gabbie Hanna en RiceGum waren toen aanwezig op een feestje waar Gabbie RiceGum uitdaagde voor een rap battle. Die battle escaleerde en wanneer Gabbie een mop maakte over RiceGum kon hij daar niet mee lachen. Vervolgens zou hij Gabbie geslagen hebben en haar gsm stukgemaakt hebben.

RiceGum deelde ook zijn kant van de feiten. Hij vertelde dat Gabbie hem irriteerde door constant met haar gsm in zijn gezicht te komen om hem te filmen. Nadat hij herhaaldelijk vroeg om te stoppen, was hij het beu en trok hij de gsm uit haar handen en gooide hij die weg. Daarbij ging het toestel inderdaad stuk. Hij schreef een dag later wel geld over naar Gabbie om een nieuwe gsm te kopen. RiceGum bleef wel ontkennen dat hij Gabbie geslagen had, wel gaf hij toe dat hij kracht moest gebruiken om de gsm uit Gabbies handen te trekken.

In de nasleep van dit voorval namen heel wat mensen het op voor RiceGum en zeiden ze dat ze zijn reactie begrepen en dat Gabbie hem niet had moeten blijven filmen ook al had hij gevraagd om dat niet te doen. Verder vonden mensen ook dat Gabbie het verhaal uitmolk en er te veel belang aan hechtte terwijl RiceGum al meteen geld had overgeschreven voor een nieuwe gsm.

De nieuwe video

In de nieuwe video haalt Gabbie ook alle feiten aan. Ze verwijst daarbij ook naar de manier waarop RiceGum reageerde op haar beschuldigingen. Hij deed daar vaak lacherig over en maakte zelfs een nummer over het voorval waarbij hij lachte met Gabbies uiterlijk en zei dat ze overdreef.

Deze eerste aflevering van de reeks van Gabbie Hanna werd over het algemeen positief ontvangen. Veel mensen steunen Gabbie in de comments en geven aan dat ze gelijk heeft. Ook zien veel mensen verwijzingen naar de dubbele standaarden voor vrouwen en mannen in haar verhaal en wordt het gedrag van RiceGum gezien als victim blaming.

Bekijk hier de volledige video van Gabbie Hanna:

Een overzicht van alle afleveringen van de reeks, vind je hier.


Deze artikelen kunnen u misschien ook interesseren…