De drama’s rond YouTuber Gabbie Hanna uitgelegd: Bianca Devins en de “drama channels”

Op dit moment is Gabbie Hanna bezig met een reeks op YouTube waarin ze “al haar drama’s” uit de afgelopen jaren bespreekt en haar kant van de feiten geeft. Daarbij hoopte ze dat haar naam gezuiverd zou worden, maar dat lijkt nu absoluut niet het geval te zijn. Integendeel, bij veel van de drama’s maken haar nieuwe video’s alles alleen maar erger.

De reeks video’s van Gabbie Hanna kreeg als titel STORYTIME: Confessions of a WashedUp YouTube HasBeen en heeft als doel de zaken af te sluiten. Maar het heeft het averechtse effect aangezien Gabbie oude wonden opnieuw open trekt en daarmee ook een hele hoop nieuwe mensen bewust maakt van het drama. Het eerste drama op de lijst was dat met de YouTuber RiceGum. De respons daarop was positief, waardoor mensen hoopten dat Gabbie echt een nieuwe richting in kon slaan. Maar dat bleek niet het geval te zijn, want de tweede aflevering over Bianca Devins leverde haar bakken kritiek op.

De feiten

De tweede aflevering van de reeks, of het tweede hoofdstuk zoals Gabbie het zelf noemt, gaat over Bianca Devins. Bianca Devins is een zogenaamde e-girl die in 2019 vermoord werd door Brandon Clark, iemand die ze online had leren kennen. Hij geloofde dat hij een relatie had met Bianca (hoewel zij dat nooit had gezegd) en vermoordde haar nadat hij haar zag kussen met een ander.

Met de moord zelf heeft Gabbie niets te maken. Maar in een video die ze in 2020 postte, wilde ze zichzelf transformeren in een e-girl. Ze zocht daarvoor naar foto’s van e-girls op het internet. Daarbij kwam ze terecht bij een foto van Bianca Devins. Naast de foto stond het verhaal over de moord, maar dat negeerde Gabbie. Het feit dat Bianca voorkwam in de video zorgde ervoor dat mensen op zoek gingen naar informatie over de moord en zo gingen de foto’s die de moordenaar van haar maakte na de moord en deelde via Discord opnieuw rond. Zogenaamde drama channels op YouTube, kanalen die online drama behandelen in hun video’s, haalden dat voorval toen aan. In hun video’s zeiden ze dat Gabbie had moeten aanhalen dat Bianca het slachtoffer was van een brutale moord, of dat ze het stuk uit de video had moeten knippen van zodra ze erover op de hoogte was om het verspreiden van de foto’s tegen te gaan.

Gabbie reageerde eerst op de heisa door de foto van Bianca te blurren in de video en later knipte ze het deel eruit. Nog wat later deelde ze een verontschuldigingsvideo. In die video legde ze uit dat ze echt niet naar het artikel had gekeken en bijgevolg dus oprecht niet wist dat Bianca vermoord was. Ze legt ook uit dat ze de video eerst niet wilde aanpassen omdat er dan te veel heisa zou komen rond de video en Bianca. Daardoor zou de situatie volgens haar namelijk erger worden. Ze had ook contact opgenomen met de moeder van Bianca tegen wie ze zich uitvoerig verontschuldigd had. De moeder van Bianca schreef toen dat ze zich niet beledigd voelde door de video. Daarbij liet ze ook weten dat haar dochter een fan was van Gabbie en vereerd zou zijn dat ze in een video van Gabbie te zien was. Op dat moment leek het drama rond Bianca Devins dus voorbij. Tot Gabbie het drama opnieuw aanhaalde in de nieuwe reeks over haar drama’s uit het verleden.

Drama channels

https://youtu.be/5QuFqUlLm4U

In de tweede aflevering haalde Gabbie dit drama dus opnieuw aan. Daarbij kregen de drama channels de volle lading. Gabbie omschreef de video’s over Bianca Devins als een smaadcampagne tegen haar. Ze geeft aan dat ze zich toen heeft verontschuldigd voor iets waarvoor ze zich niet hoefde te verontschuldigingen. Verder beweert ze ook dat de moeder van Bianca Devins aan haar gezegd heeft dat ze publieke verontschuldigingen wil van de drama channels omdat zij – en dus niet Gabbie – ervoor zorgden dat de moord van haar dochter zoveel aandacht kreeg. In de video is Gabbie enorm emotioneel en duidelijk overstuur. Ze vindt het een schande dat de drama channels geen publieke verontschuldigingen hebben aangeboden aan de familie en herhaalt meermaals dat de moeder van Bianca Devin dat had gevraagd. (Onthou dit.)

Een van de drama channels, Ready To Glare, deelde meteen een verontschuldigingsvideo waarin ze exact deed wat Gabbie vroeg. Ze verontschuldigde zich publiekelijk en deelde ook de links naar het fonds dat werd opgericht na het overlijden van Bianca Devins. Een ander drama channel, Angelika Oles, werd herhaaldelijk aangehaald door Gabbie als “degene die dit drama veroorzaakte en dus publiekelijke verontschuldigingen moest aanbieden”. Angelika nam een andere benadering en nam contact op met de moeder van Bianca Devins via Facebook. Daarbij bood ze persoonlijk haar verontschuldigingen aan. De moeder van Bianca gaf aan dat ze niet eens wist wie Angelika was en dat ze dus ook nooit publieke verontschuldigingen had gevraagd. Verder liet de moeder ook weten dat ze niet wilde dat de screenshots van hun gesprek gedeeld werden op het internet. Ze wilde gewoon dat haar dochter niet langer gebruikt werd voor drama op het internet en dat iedereen de kwestie gewoon naast zich neer zou leggen. Angelika legde dit allemaal uit in een video die de duidelijke titel Gabbie Hanna LIED kreeg.

https://youtu.be/PVNrcF0wf5A

Maar volgens Gabbie is het nu Angelika die liegt. In een nieuwe video, met de al even duidelijke titel Angelika Oles MANIPULATED a GRIEVING MOTHER reageert ze op de video van Angelika. Nu had ook Gabbie contact opgenomen met de moeder. Daarbij verweet ze Angelika ervan de video te maken terwijl de moeder niet wilde dat er over haar dochter gesproken werd online. Om dan vervolgens screenshots uit hun gesprek te delen, in een video op het internet. In de screenshots is wel te lezen dat Kim Devins aan Angelika vertelde dat het niet zij is die de verontschuldigingen verdiende, maar wel Gabbie. Vervolgens begint Gabbie Angelika ervan te beschuldigen dat ze narcistisch is en dat zij de moord op Bianca Devins uitmelkt. Terwijl het dus Gabbie was die meer dan een jaar nadat het drama was afgerond opnieuw over de moord begon. In deze hele video praat Gabbie dus vooral zichzelf dieper in de vernieling door anderen te verwijten van het uitmelken van de moord op Bianca, terwijl het juist zij is die de zaak na meer dan een jaar opnieuw aanhaalt.

Verontwaardiging

Deze video werd dus allerminst positief onthaald. Daarbij verwijzen mensen vooral naar het feit dat Gabbie drama channels ervan beticht de moord op Bianca Devins uit te melken, terwijl zij er al meer dan een jaar niets over gezegd hadden.

Ook het feit dat Gabbie termen als “narcist” en “monster” in het rond slingert, wordt niet met dank onthaald. Dit is dus een overduidelijk voorbeeld van een drama waar Gabbie beter niet opnieuw over begonnen was.

Een overzicht van alle afleveringen van de reeks van Gabbie Hanna, vind je hier.

Meer
Lees meer...