Left Right
scrollTop top

De drama’s rond YouTuber Gabbie Hanna uitgelegd: ‘Escape The Night’


Gabbie Hanna Escape The Night
© Joey Graceffa, Gabbie Hanna en Daniel Preda – YouTube Joey Graceffa, The Gabbie Show, Mister Preda

Op dit moment is Gabbie Hanna bezig met een reeks op YouTube waarin ze “al haar drama’s” uit de afgelopen jaren bespreekt en haar kant van de feiten geeft. Daarbij hoopte ze dat haar naam gezuiverd zou worden, maar dat lijkt nu absoluut niet het geval te zijn. Integendeel, bij veel van de drama’s maken haar nieuwe video’s alles alleen maar erger.

De reeks video’s van Gabbie Hanna kreeg als titel STORYTIME: Confessions of a WashedUp YouTube HasBeen en heeft als doel de zaken af te sluiten. Maar het heeft het averechtse effect aangezien Gabbie oude wonden opnieuw open trekt en daarmee ook een hele hoop nieuwe mensen bewust maakt van het drama. Het eerste drama op de lijst was dat met de YouTuber RiceGum. De respons daarop was positief, waardoor mensen hoopten dat Gabbie echt een nieuwe richting in kon slaan. Maar dat bleek niet het geval te zijn, want de tweede aflevering over Bianca Devins leverde haar bakken kritiek op. De derde aflevering over de problematische content die Gabbie vroeger op Vine postte, kreeg gemende reacties. En ook de vierde aflevering over haar tijd op de set van de YouTube-reeks Escape The Night valt niet in goede aarde.

De feiten

In 2017 was Gabbie Hanna één van de vele YouTubers die te zien waren in de reeks Escape The Night van YouTuber Joey Graceffa. Gabbie was al te zien in een eerder seizoen van de reeks en in het vierde keerden gezichten uit de vorige seizoenen terug. Waaronder dus ook Gabbie Hanna. Toen de opnames van het vierde seizoen van start gingen, waren Gabbie en Joey nog goede vrienden. Maar na de opnames was dat verleden tijd.

In eerdere interviews haalde Joey al aan dat “iemand” de set van het vierde seizoen van Escape The Night in een levende hel veranderde. Wie dat was, liet hij in het midden. De toenmalige vriend van Joey, Daniel Preda, die de producer was van de reeks, was minder subtiel. Hij zei in een video al dat het Gabbie Hanna was die de sfeer op de set drastisch naar beneden haalde.

De nieuwe video

In de nieuwe video krijgen we Gabbies kant te horen. Zij vertelt dat ze zich inderdaad als een “diva” gedroeg op de set, maar daar had ze naar eigen zeggen haar redenen voor. Volgens haar wilde ze aanvankelijk niet meedoen, maar door enkele beloftes konden Joey en Daniel haar toch overhalen. Ze had daarbij enkele voorwaarden opgesteld, maar daar werd niet aan voldaan. Zo had ze gevraagd om gezonde maaltijden te voorzien en een comfortabele outfit te kunnen dragen tijdens de opnames. In haar video beweert Gabbie dat ze die niet kreeg. Er zouden geen gezonde opties zijn op de set, haar outfit zou niet goed passen en ze zou zelfs uitslag krijgen van de juwelen die ze droeg.

Daarnaast klaagde Gabbie ook over de lange draaidagen en over hoe ze lang moest wachten tussen verschillende takes. Omdat ze ADHD heeft, is het voor haar moeilijk om lang te wachten en niets om handen te hebben, zo legt ze uit. Volgens haar is het een gevolg van seksisme dat mensen haar als een “diva” bestempelden en was haar reactie “normaal” voor de manier waarop ze behandeld werd.

Op het einde van de video legt Gabbie hoe ze te weten kwam dat haar personage in de reeks snel zou sterven. Toen ze vervolgens aan Joey vroeg of dat echt zo was, ontkende hij. Maar later werd duidelijk dat ze dus wel degelijk uit de show geschreven was. “Het was beter zo, begrijp me niet verkeerd. Maar lieg er niet over”, zegt ze daarover. Als conclusie vertelt ze dat ze dacht dacht dat Joey en Daniel haar vrienden waren, maar dat ze haar in de steek lieten op een moment waarop ze het moeilijk had.

Reactie Joey

De eerste die reageerde op Gabbies video was Joey Graceffa. Hij deed dat met een video van 16 minuten lang waarin hij alle beschuldigingen van Gabbie weerlegt. In het begin van de video maakt hij duidelijk dat ze vrienden waren voor de opnames van de reeks, maar dat die vriendschap toen op de klippen liep. “Gabbie speelt in haar video het slachtoffer en vraagt zich af waarom al die mensen zichzelf hun vrienden noemden haar laten vallen. Je doet dingen, Gabbie, waardoor mensen niet langer je vrienden willen zijn.”

In de eerste plaats ontkracht hij al dat hij Gabbie moest smeken om mee te doen met de reeks. Op dat moment was ze door verschillende drama’s al in diskrediet geraakt. Joey wilde haar daarom als vriend de kans geven om haar carrière nieuw leven in te blazen. Hij laat ook weten dat “de helft van de cast ADHD had en dat niemand zich zo gedroeg als Gabbie”. “Dus sorry, dat is geen excuus”.

Medisch formulier

Daarna gaat Joey verder en geeft hij aan dat Gabbie het medisch formulier niet op voorhand had ingevuld. Op dat formulier had ze kunnen aangeven wat ze wilde eten en waar ze allergisch aan was. Dat formulier vulde Gabbie uiteindelijk pas in op haar eerste dag op de set. Daardoor kon er dus geen rekening gehouden worden met haar specifieke vereisten of haar allergieën. Toch reed Daniel nog speciaal naar de winkel om eten voor Gabbie te kopen, waar ze uiteindelijk niet van at.

Ook over de outfit van Gabbie heeft Joey nog wat te zeggen. Gabbie beweerde dat haar outfit ongemakkelijk was en niet juist paste. En daar was een reden voor. Gabbie kwam namelijk niet opdagen op de twee extra pasmomenten voor de opnames. Daardoor was er niet genoeg tijd om de jurk aan te passen. Op een bepaald moment hadden ze zelfs een afspraak gemaakt in haar studio, waarvoor de ontwerpster (die op dat moment 9 maanden zwanger was) speciaal naar Gabbie reed, om daar voor een gesloten deur te staan.

Reactie Daniel

Niet veel later kwam ook Daniel Preda met een statement. Hij deed dat in een video van meer dan een uur. In die video krijgen we hetzelfde verhaal te horen als bij Joey, maar Daniel levert heel wat meer bewijsmateriaal. Zo toont hij beelden uit de trailer waarin de acteurs uit de reeks moesten wachten op hun scènes. Die trailer had zetels om in te rusten of zelfs een bed om in te slapen. In de trailers waren ook snacks voorzien. Daarbij ging het om ongezonde snacks, maar ook gezonde snacks zoals fruit, groenten en noten. Daarbij laat hij weten dat het geld dat hij uitgaf voor het eten in de trailers uit z’n eigen zak kwam. In de video bevestigt hij ook dat hij speciaal voor Gabbie naar de winkel reed om haar specifieke maaltijden te voorzien.

Over de outfit geeft hij ook hetzelfde verhaal als Joey. Gabbie kwam niet opdagen op de pasmomenten en daardoor paste haar outfit niet toen ze uiteindelijk op de set aankwam. Daniel laat daarbij weten dat Bretman Rock, die op Hawaï woont, wel kwam opdagen voor zijn pasmomenten en daar zelfs speciaal voor overvloog. De juwelen waar Gabbie uitslag van kreeg, waren dan weer van een materiaal waarvan Gabbie zei dat ze juist geen uitslag kreeg. Daarbij werd ze ook door niemand gedwongen om de juwelen aan te houden.

Daniel gaat ook in detail over de problemen die zich voordeden bij de opnames van de promofilmpjes en de fotoshoots voor de reclamepanelen. Ook op die dag kon Gabbie zich niet vrijmaken. De reden? Ze had een afspraak in de fitness. Daardoor moesten ze uiteindelijk een stand-in gebruiken tijdens de opnames van de promobeelden. Op die dag stuurde Gabbie Daniel ook een razende voicememo die hij volledig laat horen in de video. Daarin is te horen hoe Gabbie allerlei ongegronde verwijten naar zijn hoofd slingert.

Andere leden van de cast en crew

Naast Joey en Daniel, die de productie voor hun rekening namen, reageerden ook andere leden van de cast en crew op de beschuldigingen van Gabbie. In de eerste plaats is er Rosanna Pansino. Zij was net als Gabbie te zien in het vierde seizoen van Escape The Night. In haar statement legt ze uit dat Joey en Daniel er alles aan deden om iedereen op de set een goed gevoel te geven. Ze bevestigt ook dat de twee uit hun eigen zak betaalden voor de luxueuze trailers. “De crew was heel professioneel, georganiseerd en hardwerkend”, schrijft ze. Vervolgens begint ze de verschillende verwijten van Gabbie Hanna te weerleggen. In de eerste plaats heeft ze het over de pasmomenten voor haar outfit. Ze geeft aan dat zij drie verschillende pasmomenten had. Toen ze haar outfit voor de eerste keer paste, moesten er nog enkele dingen aangepast worden, maar dat werd tegen het begin van de opnames in orde gebracht. Normaal had Gabbie diezelfde pasmomenten, maar ze kwam niet opdagen.

Vervolgens bevestigt ze ook dat ze op voorhand een medisch formulier moest invullen over haar allergieën en voedingsvereisten. Daar werd op de set dan rekening mee gehouden. Maar als je dat niet invult, zoals Gabbie deed, dan moet je niet verwachten dat je speciale maaltijden krijgt. Rosanna vertelt ook dat ze zag hoe Daniel speciaal voor Gabbie naar de winkel reed en dat er op de set sowieso veel gezonde opties waren. Ook vertelt ze hoe ze op de laatste dag van de opnames zag hoe Gabbie een productieassistente uitschold voor een “dumb f*cking c*nt” en vervolgens vertrok. En dat allemaal omdat haar schema 10 minuten verplaatst was. Ze besluit met het feit dat ze zelf ADHD heeft en dat dat geen excuus is om mensen te behandelen op de manier dat Gabbie dat deed op de set van Escape The Night.

Lees hier het statement van Rosanna Pansino:

Ook make-up artieste Megs Cahill heeft al gereageerd op de verwijten van Gabbie. Megs verving Gabbie bij de opnames van de trailer voor de reeks aangezien Gabbie toen van de set was gestuurd omdat haar gedrag – opnieuw – niet door de beugel kon. Ook zij bevestigt in een video op TikTok het verhaal van Joey en Daniel. “Die dag was sh*t”, herinnert Megs zicht nog. Zo was ze ook aanwezig in de kamer toen Gabbie een assistente een “dumb f*cking c*nt” noemde. Ze gaat daarbij zelfs nog verder en vertelt ook over hoe Gabbie op dezelfde manier reageerde tegen de mensen van de kostuumafdeling.

Bekijk hier de TikTok van Megs Cahill:

@themegscahill

I’ve been tagged and dmed about this and here it is. Yes I was who did gabbies makeup on that shoot day. Yes I was her body double.

♬ original sound – Megs Cahill

Kritiek

Ook deze keer pakt de nieuwe video slecht uit voor Gabbie. Mensen geloven de verhalen van Joey, Daniel en de andere mensen op de set. Zij leverden namelijk bewijs voor wat ze vertelden en daaruit bleek dat Gabbie inderdaad niet het recht had om zich als een diva te gedragen.

Een ander feit dat wordt aangehaald, is hoe Gabbie meermaals ADHD gebruikt om haar gedrag te verantwoorden. Ze lijdt zelf inderdaad aan de stoornis, maar dat is volgens vele anderen die ook ADHD hebben geen reden om je diva-gedrag of gebrek aan professionalisme goed te praten.

Een overzicht van alle afleveringen van de reeks van Gabbie Hanna, vind je hier.


Deze artikelen kunnen u misschien ook interesseren…