Gaia woest op Piet Huysentruyt na mishandeling kreeft

Dierenrechtenorganisatie Gaia is niet te spreken over de manier waarop Piet Huysentruyt een kreeft bereidt in het tv-programma Chez Piet op VIER. Hij draait de poten van de dieren levend uit, waarna de lijven op zijn snijplank liggen te kronkelen alvorens hij er zijn mes inzet.

 “Je moet daar niet mee inzitten”, sust de kok. “Als je de kreeft kookt, is de meeste smaak weg, maar als hij rechtstreeks op de grill gaat… zoiets zal je nog nooit hebben gegeten, ik zweer het op het hoofd van mijn twee kinderen.”

GAIA-voorzitter Michel Vandenbosch reageert misnoegd in Het Laatste Nieuws. “Duizenden amateurkoks zullen dat voorbeeld overnemen, zonder te beseffen dat dit de gruwelijkste pijn is die je een kreeft kan aandoen.” En dat terwijl toestellen op de markt zijn die kreeften verdoven en pijnloos laten sterven, zonder stress, stelt hij.

Bij VIER zien ze het probleem niet. “Als Piet Huysentruyt zegt dat kreeften best levend gegrild worden, wie zijn wij dan om dat tegen te spreken?”, zegt woordvoerder Kristof Demasure aan de krant.

Bron: deredactie.be en HLN.be.

Meer
Lees meer...