Left Right
scrollTop top

‘Game of Thrones’-regisseur: “De security bij seizoen 8 was zoals de Gestapo”


‘Game of Thrones’-regisseur: “De security bij seizoen 8 was zoals de Gestapo”

De opnames van seizoen acht van ‘Game of Thrones’ zijn achter de rug, tijd voor regisseur David Nutter om een beetje promotie te voeren. Over seizoen acht kan hij nog niet veel kwijt, niemand kan dat. Maar over de draconische veiligheidsmaatregelen wél: zijn er écht fake scènes opgenomen? 

Nog enkele maanden en we weten wie er op de Iron Throne eindigt en of die vervelende wights terug naar de andere kant van The Wall gestuurd worden. Winter is coming: Game of Thrones zit aan zijn laatste seizoen. De meest gedownloade show ooit, de serie die ons allemaal naar adem deed snakken bij The Red Wedding en Hardhome, gooit de draken in de ring. (Lees hier waarom seizoen acht erger wordt dan The Red Wedding, volgens de producers.) Maar het laatste seizoen van zo’n reeks opnemen zonder paparazzi, dat bleek geen evidentie. En de producers willen spoilers koste wat kost vermijden.

Hier zijn de eerste beelden van het laatste seizoen van Game of Thrones en hier is de releasedatum!

Paparazzi op de set

Vandaar dat de productie overging tot draconsiche maatregelen, vertelt regisseur David Nutter, die drie afleveringen van dit seizoen van Game of Thrones voor zijn rekening neemt. “Er zaten soms paparazzi op geweldige plaatsen: constructiekranen en allerlei zotte toestanden. Ze waren overal, aan het proberen te zien wat er aan het gebeuren was”, zegt hij in een interview met HuffPost.

En dus waren er af en toe maatregelen op de set die de verbeelding wat overstijgen. Zo bevestigt Nutter zijdelings dat er wel degelijk scènes zijn opgenomen die niet echt deel van het script uitmaken, om mensen te misleiden. Op de vraag of de regisseur zelf eigenlijk weet of ze een fake scène aan het opnemen zijn, antwoordt Nutter namelijk. “Oh ja, natuurlijk. Dat weet je.”

De serie met het meeste aantal doden is NIET Game of Thrones.

Script onder slot en grendel

Het is maar één van de vele voorbeelden hoe het script van Game of Thrones onder slot en grendel gehouden werd. Zo waren er beveiligde iPads met het script op, tot op het punt dat niet alle acteurs alle scripts konden zien. Die iPads moesten ervoor zorgen dat er géén papier op de set kwam, zodat die ook niet konden achterblijven.

“Het was zeker zo’n papierloze situatie”, zegt Nutter. “De productie en crew wilden er zeker van zijn dat niemand wist wat er ging gebeuren en ze zijn tot het uiterste gegaan, zoals ze altijd doen. Het is zoals werken met de Gestapo, ’t is moeilijk om antwoorden te krijgen.”

Wat gaat er gebeuren in seizoen acht?

Blijft natuurlijk nog de vraag wat er eigenlijk gaat gebeuren. Daar kan Nutter uiteraard niets over kwijt. Maar hij is er blijkbaar wel van overtuigd dat fan honderd procent achter het einde zullen staan. “Al wat ik weet is dat David en Dan veel tijd hebben gespendeerd aan het verhaal deftig vertellen en dat het publiek tevreden zal zijn.”

Méér Game of Thrones? De opnames van de prequel gaan binnenkort van start.
Er zijn maar liefst vijf spin-offs van Game of Thrones gepland.

Nouja, iedereen tevreden stellen, dat wordt een moeilijke taak, beseft ook de regisseur. “Niet iedereen, maar ik heb wel het gevoel dat de mensen blij zullen zijn met de richting die de serie uitgaat. Het zal sowieso wel het wachten waard zijn geweest”, klinkt het. “Dat beloof ik.”


Deze artikelen kunnen u misschien ook interesseren…


Corona Virus Update

 • Wereld
 • Aantal
  besmettingen
 • Aantal
  doden
 • België
 • Aantal
  besmettingen
  691.854
 • Aantal
  doden
  20.726