Left Right
scrollTop top

‘Game Over’: de échte Super Mario is gestorven op 84-jarige leeftijd


‘Game Over’: de échte Super Mario is gestorven op 84-jarige leeftijd

Mario Segale, de persoon op wie de naam van het personage Super Mario op is gebaseerd, is overleden. Segale was een Amerikaanse vastgoedontwikkelaar. Hij stierf op 27 oktober in Tukwila in de Amerikaanse staat Washington.

Segale ontwikkelde meerdere kantoorgebouwen en winkelcentra in de Amerikaanse staat Washington. In 1998 verkocht hij zijn bedrijf aan Ieren voor 60 miljoen dollar.

Creatieve verhuurder

Hoe kwam Nintendo op het idee van Super Mario? In 1981 verhuurde Segale een opslagplaats aan de Amerikaanse afdeling van Nintendo. In die periode was Shigeru Miyamoto aan het sleutelen aan de game Donkey Kong.

Miyamoto had Mario eerst Jumpman genoemd, maar daar waren ze bij Nintendo niet tevreden mee. Daarom vernoemde Miyamoto het hoofdpersonage van de game naar zijn landheer, Mario Segale. De vriendin van Mario werd vernoemd naar de vrouw van één van de werknemers van Nintendo Amerika. Super Mario werd één van de meest succesvolle figuurtjes van Nintendo.

Geen cent voor Segale

In 1993 werd Segale de vraag gesteld wat hij ervan vond dat Mario op zijn naam was gebaseerd. Hierop antwoordde Segale dat hij “nog steeds aan het wachten is op zijn royalty’s”.

Segale vermeed altijd publiciteit omdat hij schrik had dat dat nadelig zou zijn voor zijn onderneming. Hij hield van vissen, jagen, zijn vliegtuig en zicht op de Puget Sound.

Het verhaal van Mario Segale:


Deze artikelen kunnen u misschien ook interesseren…


Corona Virus Update

 • Wereld
 • Aantal
  besmettingen
  45.576.990
 • Aantal
  doden
  1.188.787
 • België
 • Aantal
  besmettingen
  412.314
 • Aantal
  doden
  11.452