Gedaan met sleuren met zware koffers, dankzij deze zelfrijdende koffer

Gedaan met sleuren met zware koffers, dankzij deze zelfrijdende koffer

Vanaf volgend jaar is het gedaan met sleuren met zware koffers of boodschappentassen, want het Italiaanse bedrijf achter de Vespa heeft een robot op wielen gemaakt. De koffer op wielen heeft de naam Gita gekregen en kan tot 20 kilogram spullen dragen.

Het Italiaanse bedrijf Piaggio die de bekende Vespa-scooter maakt, komt met een robot die een einde maakt aan het dragen van zware koffers en boodschappentassen. De robot werd ontwikkeld door Piaggio Fast Forward, de Amerikaanse tak van het bedrijf, maar kreeg wel een Italiaanse naam. De zelfrijdende koffer heet Gita, wat Italiaans is voor ‘uitstapje’.

Zelfrijdende koffer

Gita is een kleine cilindervormige robot waarvan de uiteinden de wielen vormen. Het is een volgrobot die zichzelf leert navigeren door jou overal te volgen en kan daardoor alleen rondrijden als het een route heeft geleerd. De robot koffer kan tot 20 kilogram aan spullen dragen en zal beschikbaar zijn in verschillende kleuren en op de wielen zit er ledverlichting.

Minder auto’s

Het idee achter de robot is om mensen aan te sporen minder de auto te nemen voor kortere afstanden. Je kan er je boodschappen of andere spullen in kwijt, waardoor je tijdens het wandelen vrijer bent. De robot wordt op dit moment getest in Boston, wanneer je het precies zal kunnen kopen is nog niet bekend, maar ze hopen op volgend jaar.

Gesponsorde artikelen