Geen tijd voor ontbijt? Met deze 9 simpele trucjes en recepten heb je geen excuus meer om het ontbijt over te slaan

“Ik heb ’s ochtends echt geen tijd om te ontbijten”, is het klassieke excuus van velen onder ons. Maar je ontbijt is echter de belangrijkste maaltijd van de dag. Daarom willen wij je helpen. Deze 9 gerechtjes maak je in tien minuten of minder en zijn bovendien veel lekkerder dan die ontbijtkoeken in je kast.

1. Een lekkere klassieker: de smoothiebowl

LeefLekker

Dit gerecht is zo eenvoudig dat zelfs je kat het zou kunnen maken! Het is bovendien ook volledig te personaliseren naar eigen smaak. Gebruik jouw favoriete fruit om de dag extra goed in te zetten.

2. Fan van chocolade? Probeer deze double chocolate latté eens

LeefLekker

Het is niet meteen aan te raden om deze latté elke ochtend te drinken, maar de boog kan niet altijd gespannen staan natuurlijk. Benieuwd hoe je dit drankje maakt? Klik hier om het te leren.

3. Voor wie graag iets hartigs als ontbijt eet, zijn deze quinoakoekjes met courgette en plattekaas een echte aanrader …

LeefLekker

Wees er maar zeker van dat je met deze ontbijtkoekjes voldoende energie binnenkrijgt tot de middag. Go go go!

4. … net zoals deze pannenkoeken met quinoa

LeefLekker

Boekweitmeel én quinoa? Gezonder kan bijna niet, toch? Dit gerechtje geeft je een energieboost waardoor je echt de hele wereld aan kan. Na dit ontbijt ben je niet meer te stoppen. Nog een tip om je ochtend extra goed te maken: maak deze pannenkoeken de avond voordien. Ze zijn makkelijk op te warmen, en zo hoef je ’s ochtends ook geen pannen af te wassen.

5. Maak je eigen granola

LeefLekker

Nog zo’n gezonde optie. Zelfgemaakte granola is minstens tien keer zo lekker als die uit een pakje. En het is bovendien makkelijk en leuk om te maken. Hoe precies? Dat lees je hier. Het bakken van de granola neemt wel wat meer tijd in beslag, dus speel het slim en maak het op zondag. Zo heb je voor de hele week een lekker ontbijt.

6. Voor als het eens speciaal mag zijn: gevulde pistolets met rodebietensalade …

LeefLekker

Met dit gerechtje voel je je op slag koning(in). Nu alleen nog een butler en een haarloze kat vinden en je fantasie is compleet.

7. … of deze heerlijke courgette frittata

LeefLekker

Het is nooit te vroeg voor een gastronomische maaltijd. Maar geen nood, deze frittata ziet er moeilijker uit om te maken dan hij werkelijk is. Bekijk het recept hier.

8. Houd het eenvoudig met deze smoothie met appel en rabarber …

LeefLekker

Benieuwd hoe je deze beauty maakt? Klik hier. Een smoothie is trouwens zeer makkelijk om on the go te eten. Vul je glas en start de dag vol energie.

9. … of deze smoothie met framboos en sinaasappel

LeefLekker

Deze heerlijke smoothie is in vijf minuten klaar en maakt je wakker zodat jij de dag fris en monter kan beginnen.

Op Leeflekker.be staan trouwens nog tientallen andere recepten, voor als het snel moet gaan of voor wanneer je eens zin hebt in een uitgebreid ontbijt. Ga zeker eens kijken, misschien staat jouw favoriete gerecht er wel tussen!

Meer
Lees meer...