Left Right
scrollTop top

Gelekte foto’s tonen hoe nieuwste modellen iPhone er zouden uitzien


Gelekte foto’s tonen hoe nieuwste modellen iPhone er zouden uitzien

Op Twitter zijn foto’s gelekt van twee van de drie nieuwe modellen iPhone die we in september zouden mogen verwachten. Apple zelf houdt voorlopig wel nog altijd de lippen stijf op elkaar over de opvolger van de iPhone 8, 8 Plus en X.

Traditioneel kondigt Apple ieder jaar in september zijn nieuwe modellen van de iPhone aan. Naar alle verwachting zal dat dit jaar niet anders zijn, al heeft het bedrijf nog geen officiële datum bekend gemaakt.

Vorig jaar kwam Apple met de iPhone 8, 8 Plus en de vernieuwende iPhone X. Die laatste viel op met zijn OLED-scherm en de afwezigheid van randen rondom dat scherm.

OLED-scherm

De verwachting was dan ook dat Apple die trend zou doorzetten dit jaar en volledig zou overschakelen naar OLED-schermen, maar dat blijkt volgens de laatste geruchten niet helemaal te kloppen. Die schermen zijn namelijk veel duurder om te maken, onder andere omdat Apple afhankelijk is van andere producenten zoals Samsung voor de productie ervan.

Omdat dat productieprobleem nog niet opgelost is, lijkt Apple ook in 2018 niet van plan om volledig over te schakelen op OLED.

Drie nieuwe modellen iPhone

Bijna alle recente geruchten zijn het erover eens te zijn: twee van de drie nieuwe iPhones die Apple in september zal voorstellen, zullen gebruik maken van OLED. Eén toestel blijft voorzien van een LCD-scherm.

Dat wordt ook bevestigd door de nieuwste lekken van de meestal betwouwbare Ben Geskin op Twitter. Hij toont een iPhone X Plus (die naam is niet officieel) met een scherm van 6,5 inch en een gewone iPhone met een scherm van 6,1 inch. Daarnaast zou er ook een kleiner model komen dat als opvolger van de iPhone X kan gezien worden met een scherm van 5,8 inch.

Goedkoper … of toch niet?

Wat opvalt aan de foto’s is dat het zwarte model, van 6,1″, een mindere camera heeft dan het witte model. Het is ook dat model dat nog altijd zal gemaakt worden met een LCD-scherm en dus ook goedkoper zal zijn. Hoeveel goedkoper dat precies zal zijn, valt moeilijk te zeggen.

Sommige volgers verwachten dat Apple gaat voor een toestel dat echt goedkoper is en waarvan ze hopen hun volume aan verkoop mee op te krikken. Andere volgers rekenen daar niet op en denken dat Apple geen iPhone zal lanceren die minder dan 1.000 euro kost.

Deze video toont hoe de opvolgers van de iPhone X er zouden uitzien:


Deze artikelen kunnen u misschien ook interesseren…