Gelukkig Nieuwjaar! Zo zetten Nieuw-Zeeland en Kiribati het nieuwe jaar in!

Gelukkig Nieuwjaar! Zo zetten Nieuw-Zeeland en Kiribati het nieuwe jaar in!

Bij ons is het nog even wachten, maar in het verre oosten is de nieuwjaarsgekte al toegeslagen. De meeste grote steden vieren het nieuwe jaar met veel vuurwerk en daar kunnen we dankzij sociale media al snel van meegenieten. Nieuw-Zeeland’s Auckland was de eerste grote stad die aan de beurt was.

5, 4, 3, 2, 1 … Zo zette Auckland het nieuwe jaar in!

Elk jaar kijken we met argusogen naar het eerste vuurwerk en dat in Auckland is altijd om je duimen en vingers bij af te likken. Prachtig, als je een liefhebber bent!

Verknal het feestje niet: hier zijn tips voor als je vuurwerk gaat afsteken.

Maar stiekem is Auckland niet de eerste stad die 2019 mocht vieren. Eigenlijk valt die eer aan Kiribati te beurt. Ook zij hebben een spectaculair vuurwerk voorzien.

Zo vieren ze Chinees Nieuwjaar!

Kiribati is een eilandstaatje in Oceanië, de hoofdstad is Tarawa. Er wonen zo’n 100.000 mensen, waarvan een deel Kiribatisch spreekt en een deel Engels. Veel steden kent Kiribati niet, het is maar 700 vierkante kilometer groot, maar dat is ruim gesproken: vele kleine stukjes land zijn mini-eilandjes aan de kust en zijn onbewoonbaar.

Toch is er een leuk detail aan de nederzettingen die je er kan vinden: een aantal hebben ‘buitenlandse’ namen, zoals Poland, London en Paris. Grappig: één dorp heet ‘Banana’.

Gelukkig nieuwjaar, Kiribati!

Gesponsorde artikelen