Left Right
scrollTop top

Getrouwde Panic! At the Disco-zanger komt uit kast als panseksueel: “Ik hou gewoon van mensen”


Getrouwde Panic! At the Disco-zanger komt uit kast als panseksueel: “Ik hou gewoon van mensen”

Panic! At the Disco-frontman Brendon Urie is uit de kast gekomen als panseksueel. De zanger is getrouwd met een vrouw, maar hij laat nu aan de wereld weten dat hij “van iedereen houdt”.

In een interview met het Amerikaanse tijdschrift Papermag werd de Panic! At the Disco-frontman geconfronteerd met het fan-account op Instagram dat ‘Thank You Brendon’ heet. Fans bedanken Brendon Urie daarop om hen te helpen hun seksuele geaardheid te aanvaarden. Zo halen meestal de teksten van het lied Girls, Girls, Boys aan.

“Eerste triootje”

“Ik heb het lied Girls, Girls, Boys over mijn eigen eerste triootje geschreven toen ik 15 of 16 jaar was. Dat nummer over gaat dus over mijn eerste trio, maar voor fans gaat het over uit de kast komen en over aanvaarden wie je als mens bent. Ik vind dat een veel betere boodschap.”

“Beginnen met dit ding dat ik geschreven heb en het dan veranderen voor je eigen doeleinden zodat het voor jezelf inspirerend wordt, wat een mooi idee.”

“Ook aangetrokken tot mannen”

Dan begon de zanger over zijn huwelijk te praten. Hij zei dat hij “er niets op tegen zou hebben” om een relatie met een man te hebben omdat hij “van een persoon houdt”: “Ik ben met een vrouw getrouwd en ik ben erg verliefd op haar, maar ik zou ook met een man kunnen zijn. Ik denk dat je mij kan categoriseren als panseksueel, want het maakt mij eigenlijk niets uit.”

“Als een persoon geweldig is, dan is die geweldig. Ik hou gewoon van goede mensen, als je een goed hart hebt. Ik voel me zeker aangetrokken tot mannen. Ik voel me gewoon aangetrokken tot mensen. Ik out me nu als panseksueel, denk ik.”

Minderjarig in homobar

Brendon Urie sprak ook over de eerste keer dat hij naar een homobar ging. Dat deed hij met ex-bandmakker Ryan Ross, nadat ze een optreden gegeven hadden in Texas. “Mijn eerste bar was een homobar”, zegt Urie. “Ik was technisch gezien nog minderjarig. Ryan was 18 en ik 17. We hadden ergens in Texas een show gespeeld. Twee meisjes hadden ons uitgenodigd en we kenden de buitenwipper dus we raakten gewoon binnen.”

“Ik herinner me nog dat ik die avond versierd werd en ik vond dat geweldig. Ik kreeg de hele avond drankjes. Die gasten kwamen allemaal naar mij toe en ik zei ‘ik voel me geflatteerd, maar ik heb geen interesse, dank je’. Ze zeiden ‘we krijgen je wel geïnteresseerd, schatje’. Ik vond dat gewoon het einde.”

EPA

Geen relatie met gitarist

Urie had het ook over de geruchten dat hij een relatie zou hebben met zijn gitarist Ryan Ross. De twee kusten elkaar vroeger voor in de nek en op de mond tijdens optredens. Urie beweert nu dat ze maar “stage gay” speelden.

Urie steunt #MeToo

De zanger haalde ook de #MeToo-beweging aan. Hij zei dat hij hoopt dat meer mensen het zwijgen zullen doorbreken: “Ik denk dat het absoluut nog niet voorbij is. Ik vindt het wel spijtig dat veel mensen hun mond niet opendoen. Ze willen geen verklikker zijn. Die gasten zijn je vrienden niet, dat zijn geen goede mensen.”

“Ze doen verschrikkelijke dingen en dat moet je verdervertellen. Bescherm je vriend niet. Ik ben er zeker van dat er verhalen naar boven zullen blijven kopen. Ik hoop dat.

Panic! At the Disco heeft pas een nieuwe plaat ‘Pray for the Wicked’ uit die thema’s behandelt zoals identiteit.

EPA

Deze artikelen kunnen u misschien ook interesseren…


Corona Virus Update

 • Wereld
 • Aantal
  besmettingen
  42.983.086
 • Aantal
  doden
  1.153.547
 • België
 • Aantal
  besmettingen
  321.031
 • Aantal
  doden
  10.810