Girls Aloud-zangeres Sarah Harding overleden op 39-jarige leeftijd

De Britse zangeres en actrice Sarah Harding heeft de strijd tegen borstkanker verloren. Dat heeft haar moeder bekendgemaakt via Instagram. “Het is met diep verdriet dat ik vandaag het nieuws deel dat mijn mooie dochter Sarah helaas is overleden”, schreef ze daar bij een foto van de voormalige zangeres van Girls Aloud. Sarah Harding werd 39 jaar.

Sarah Nicole Hardman, die vooral bekend is onder haar artiestennaam Sarah Harding, brak in 2002 door toen ze op 21-jarige leeftijd via het programma Popstars: The Rivals een plaats bemachtigde in de meidengroep Girls Aloud. Samen met Nadine Coyle, Cheryl Tweedy, Nicola Roberts en Kimberley Walsh zou de groep de komende jaren hit na hit scoren.

Sound of the Underground en Jump

Girls Aloud kende vooral succes in het Verenigd Koninkrijk, maar scoorde met onder andere Sound of the Underground en Jump ook enkele hits in België. Toen de groep in 2009 aankondigde een pauze van een jaar in te lassen, legde Sarah Harding zich toe op haar acteren. Uiteindelijk zou Girls Aloud maar drie jaar later kortstondig terug samen komen, om in 2013 definitief uit elkaar te gaan. Twee jaar later bracht Harding met Threads haar eerst solosingle uit. Ze bleef ook regelmatig opduiken in verschillende televisieprogramma’s zoals Celebrity Big Brother dat ze won in 2017.

Borstkanker

In augustus 2020 maakte Sarah Harding bekend dat er borstkanker bij haar was vastgesteld. Op dat moment kreeg de zangeres/actrice al enkele maanden chemo omdat de kanker al was uitgezaaid naar onder andere haar hersenen en longen. Haar strijd tegen de slepende ziekte heeft ze nu op amper 39-jarige leeftijd verloren.

“Het is met diep verdriet dat ik vandaag het nieuws deel dat mijn mooie dochter Sarah helaas is overleden”, schrijft Marie, de moeder van Sarah Harding, op Instagram. “Velen van jullie zullen weten van Sarahs strijd tegen kanker en dat ze zo sterk heeft gevochten vanaf haar diagnose tot haar laatste dag. Ze is vanmorgen vredig weggeglipt. Ik wil iedereen bedanken voor de steun het afgelopen jaar. Het betekende heel veel voor Sarah en het gaf haar veel kracht en troost om te weten dat er van haar gehouden werd. Ik weet dat ze niet herinnerd wil worden vanwege haar strijd tegen deze vreselijke ziekte. Ze was een stralende ster en ik hoop dat ze op die manier herinnerd kan worden.”

Lees ook:

Meer
Lees meer...