Goedkoop huren in Londen? Daar is een nieuw systeem voor maar je moet er wat voor overhebben

Goedkoop huren in Londen? Daar is een nieuw systeem voor maar je moet er wat voor overhebben

In Londen wonen, ’t is een droom voor veel millennials, maar de huizenprijzen liggen dwars. Een nieuwe app wil dat makkelijker maken: extra hulp in het huishouden in ruil voor een lage huurprijs, dat is het idee. En veel Londenaars vinden het blijkbaar wel een aantrekkelijk plan. 

Room for Help, zo heet de app die de Londenaars potentieel heel wat geld moet besparen. Met huizenprijzen van zo’n 500 euro voor een kamer niet groter dan een bezemkast, is de Britse hoofdstad zowat onbetaalbaar geworden. De 25-jarige Stephanie Ronaldo wilde zelf in de stad wonen, liefst in een goede buurt, maar ook zij botste tegen de hoge huizenprijs.

Een app voor hulp in huis

Geld had ze dan niet, Ronaldo wilde maar wat graag wat helpen in het huishouden in ruil voor een primo plekje in de stad en zo vond ze zelf ook een appartement. Om andere potentiële Londenaars ook die kans te bieden, én aan andere huisbazen ook de kans te geven om hulp te zoeken, maakte ze een app.

Die app werd Room for Help en hij heeft al huurders aan plekjes in Hampstead (een chique wijk waar onder andere flink wat acteurs wonen) geholpen voor net iets minder dan 300 euro, en een belofte om met de hond te gaan wandelen.

“Ik woon nu zes jaar in Londen en het is echt gek om te zien hoe duur het is geworden”, zegt Ronaldo aan Evening Standard. Ik keek online en zag een zoekertje van een vrouw die om babysitdiensten vroeg in ruil voor een plek om te wonen, of voor heel weinig geld.” Het leek Ronaldo een prachtige oplossing voor twéé problemen, maar ze wilde wel een contract. Er was helaas geen enkel bedrijf die dat soort toestanden kon faciliteren.

Prijzen gewonnen

“Ik probeer de opties open te houden”, vertelt ze over de app. “De eigenaar zegt wat z’n noden zijn en ik match hen. Momenteel zijn dat heel wat oudere mensen die niet alles meer kunnen dat ze vroeger wel deden, zoals om boodschappen gaan of stofzuigen.” Een beetje stofzuigen, extra boodschappen meenemen, maar dan met een contract: het is geen mirakel dat Room for Help vrij veel succes kent én zelfs wat prijzen won.

Het idee is dan ook niet zo vergezocht: genoeg mensen in Londen wonen sowieso al samen met kamergenoten en moeten dus het huis delen. Maar dat blijft heel prijzig en ook voor je huisgenoten doe je al eens een afwasje extra. Als dat je een goedkope kamer kan opleveren … waarom niet.

iStock

Gesponsorde artikelen