Google Chromecast binnenkort niet meer beschikbaar

Google heeft aangekondigd dat het gaat stoppen met de productie van zijn Chromecast-apparaten. De bestaande voorraad zal worden verkocht tot alles op is. Dit besluit markeert het einde van een tijdperk voor de populaire streamingapparaten. Google komt binnenkort wel al met een opvolger.

Met alle verschillende streamingdiensten en mogelijkheden, is de Chromecast de voorbije jaren enorm gegroeid in populariteit. Bijna iedereen heeft zo’n apparaatje in huis om makkelijk van Netflix naar Disney+ of van Streamz naar VRT MAX te switchen.

Toch moeten de gebruikers van zo’n Chromecasts opletten, want binnenkort verdwijnen de apparaten van de markt en zullen er geen updates meer volgen. In plaats daarvan focust Google zich nu op de Google TV Streamer.

Chromecast

Chromecast werd in 2013 geïntroduceerd en groeide snel in populariteit vanwege zijn eenvoudige ontwerp en gebruiksgemak. Gebruikers konden content van hun mobiele apparaten naar hun tv streamen. De afgelopen jaren is de concurrentie echter toegenomen. Apparaten zoals de Amazon Fire Stick en Roku bieden vergelijkbare of betere functies.

Ondanks grote vernieuwingen bij de Chromecast zelf, ondertussen bevat die ook een eigen bakje, komt er eind dit jaar dus een einde aan. De apparaten zullen nog enkele weken worden verkocht, maar daarna is het einde verhaal.

Google TV Streamer

Google wil zich nu richten op zijn Google TV Streamer. Ook dat is een klein kastje dat kan worden verbonden met de televisie. In tegenstelling tot de Chromecast heeft de Streamer een sterkere hardware en zou die ook veel sneller zijn. Het nieuwe gadget zou de kijkervaring nog makkelijker en aangenamer moeten maken. De Google TV Streamer komt in september op de markt voor zo’n 119 euro.

Meer
Lees meer...