Google verandert zoekresultaten: eindeloos scrollen verdwijnt

Google voert het handmatig klikken naar de volgende pagina bij zoekresultaten opnieuw in. Deze wijziging geldt momenteel voor desktopgebruikers en zal binnenkort ook op mobiele apparaten doorgevoerd worden.

Google heeft een opvallende beslissing genomen om terug te keren naar het handmatig klikken naar de volgende pagina bij zoekresultaten. Deze verandering markeert het einde van het zogenaamde ‘eindeloos scrollen’, dat sinds oktober 2021 op mobiele apparaten en sinds december 2022 op desktops werd gebruikt. Dit systeem is vooral bekend door de lange “Gooooooooogle” onderaan zoekresultaten.

Vanaf 25 juni zullen desktopgebruikers weer moeten klikken om meer zoekresultaten te zien. Op mobiele apparaten zal deze wijziging “in de komende maanden” worden doorgevoerd. Een woordvoerder van Google bevestigde de veranderingen aan de website Search Engine Land.

Waarom de verandering?

De keuze om terug te keren naar het handmatig klikken is gebaseerd op twee belangrijke redenen, zegt Google.

Ten eerste zou het systeem van handmatig klikken naar de volgende pagina zoekresultaten sneller tonen. Het eindeloze scrollen bleek traag te zijn, wat de algehele gebruikerservaring negatief beïnvloedde.

Daarnaast ontdekte Google dat het eindeloze scrollen niet leidde tot een hogere tevredenheid bij gebruikers. Het nieuwe (of eigenlijk oude) systeem blijkt effectiever te zijn in het bieden van een prettige en efficiënte zoekervaring.

Meer
Lees meer...