Left Right
scrollTop top

Google Maps trekt aan de alarmbel zodra je taxichauffeur je in de maling neemt


© unsplash

Een taxichauffeur beseft dat zijn job voor veel klanten belangrijk is en daar maakt hij dan ook soms gretig misbruik van. Het gebeurt wel vaker dat je taxibestuurder de langere route uitkiest in de plaats van de kortste afstand om zo toch net die extra centen binnen te halen. Dat vinden zowel de klant zijn portemonnee als Google Maps niet oké en daarom trekt Google letterlijk aan de alarmbel.

Google Maps kwam al eerder met een speedometer op de proppen die aangeeft wanneer je iets te snel rijdt, maar daar houdt het niet op. Op dit moment is Google namelijk bezig met een functie te ontwikkelen die je waarschuwt zodra je taxichauffeur je iets te snel af wil zijn. Het is gemakkelijk om een langere route te kiezen dan nodig is, en dat wil Google Maps zien te voorkomen. Zodra je taxichauffeur afwijkt van de route, verschijnt er bij jou een melding op je scherm. Dat meldt XDA-Developers. Al mag je wel niet vergeten je Google Maps-app aan te zetten op de route die je wenst.

Alarm

Gezien het een veelvoorkomend fenomeen is dat taxichauffeurs hun klanten een loer willen draaien door hen de hoogste prijs te laten betalen, bedacht Google een manier om de klant te verwittigen. Zodra je een taxi instapt en je jouw eindbestemming hebt vermeld, zet je jouw Google Maps-app open en klik je de optie ‘Stay Safer’ aan, waar je vervolgens je locatie ingeeft. Op die manier ben je op de hoogte van de route die de taxichauffeur neemt en weet je ook meteen wanneer er een omweg wordt gemaakt. Op het moment dat de taxichauffeur 500 meter afwijkt van de voor de hand liggende route, krijg je meteen een melding.

India

Deze handige optie die je op gelijk welke route waarschuwt, is bedacht door Aamir Siddiqui en is op dit moment nog in zijn testfase in India. Verschillende verkrachtingszaken hebben daar de aanleiding gegeven om klanten meer controle te geven over hun taxirit. De komst van deze toepassing in de Google Maps-app is dan ook vrij logisch want in principe is een taxirit niet meer dan een rit met een vreemde. Wanneer ‘Stay Safer’ in België of andere landen te gebruiken zal zijn, is nog niet bekend.


Deze artikelen kunnen u misschien ook interesseren…


Corona Virus Update

 • Wereld
 • Aantal
  besmettingen
  43.944.089
 • Aantal
  doden
  1.166.685
 • België
 • Aantal
  besmettingen
  333.718
 • Aantal
  doden
  10.899