Google lanceert Pixel 5, Nest-speaker en nieuwe Chromecast op 30 september

Google heeft officieel aangekondigd dat het op 30 september een online event gaat houden. Daarop zullen meerdere producten worden voorgesteld: een nieuwe Pixel-smartphone, een nieuwe Nest-speaker en een nieuwe Chromecast.

In het nieuws: Google is begonnen met het uitzenden van persuitnodigingen voor een virtueel evenement op 30 september om 20 uur Belgische tijd. Daar zal het meerdere hardwareproducten voorstellen. Het teasede meteen ook wat we daar mogen verwachten.

Pixel-smartphone: Google kondigde vorige maand – tijdens de lancering van de Pixel 4A – al aan dat het in het najaar met nieuwe Pixel-smartphones zou komen.

  • We weten al zeker dat er een 5G-versie komt van de Google Pixel 4.
  • Daarnaast mogen we ons waarschijnlijk ook opmaken voor de Google Pixel 5. Ook dat model zal compatibel zijn met 5G. Verder is er nog niet veel over geweten.

Nest-speaker: In juli bevestigde Google al dat het werkt aan een nieuwe smartspeaker van Nest. Die zou zich ergens tussen de Nest Mini en Google Home Max situeren.

  • Nadat er foto’s gelekt waren, deelde Google zelf ook een beeld van die nieuwe luidspreker. Halverwege juli kwam het zelfs met een teaser.
  • Volgens geruchten zou de nieuwe Nest-speaker 100 euro kosten. Op meer details is het wachten tot 30 september.

Chromecast: Op het online event zal er ongetwijfeld ook veel aandacht zijn voor de nieuwe Chromecast van Google. Hoewel het bestaan daarvan nog niet bevestigd is, doen geruchten erover al langer de ronde. Daarbij duikt de codenaam ‘Sabrina’ vaak op.

  • Deze versie moet de opvolger worden van de Chromecast Ultra.
  • De nieuwe Chromecast zou Android TV ingebouwd hebben.
  • De verwachte prijs ligt tussen de 50 en 60 dollar.
Meer
Lees meer...