Left Right
scrollTop top

Graspop 2019 strikt Slipknot


Graspop 2019 strikt Slipknot

Graspop heeft zijn tweede headliner voor volgende zomer verklapt. Niemand minder dan de heren van Slipknot staan op zaterdag 22 juni op de planken in Dessel. 

Naast Iron Maiden mag ook Slipknot zich zonder schroom het huisorkest van Graspop noemen. De band van Corey Taylor staat volgend jaar al voor de zevende keer op het festival. Gisteren werd nog bekendgemaakt dat Within Temptation op vrijdag 21 juni headliner is.

Graspop gaat door van vrijdag 21 juni tot zondag 23 juni in Dessel. De ticketverkoop start op zaterdag 27 oktober om 10 uur via ticketmaster.be en proximusgoformusic.be.

Vaste waarde

Leefde je de jongste 20 jaar onder een steen? Wij frissen je geheugen even op. Slipknot is een negenkoppige band met supercoole maskers die in 1999 wereldwijd doorbrak met hun gelijknamige debuutalbum. Met ‘Iowa’, ‘Vol. 3: (The Subliminal Verses)’ en ‘All Hope Is Gone’ volgden de inmiddels klassieke platen elkaar op. Ondanks hun loodzware sound en akelig imago kreeg Slipknot heel wat airplay. Denk maar aan meebrulhits zoals Duality, Psychosocial, The Heretic Anthem, People = Shit, Left Behind en Before I Forget.

Moeilijke jaren

Hun laatste plaat ‘.5: The Gray Chapter’ dateert van 2014 en werd opgedragen aan hun overleden bassist Paul Gray. Niet veel later vertrok de iconische drummer Joey Jordison, die mee verantwoordelijk was voor het typische geluid en imago van de band. Toch kunnen Corey Taylor en zijn kornuiten nog scheuren alsof ze nog prille twintigers zijn. Dat bewezen ze in 2015 nog maar eens op Graspop. Allen daarheen!


Deze artikelen kunnen u misschien ook interesseren…


Corona Virus Update

 • Wereld
 • Aantal
  besmettingen
  45.011.246
 • Aantal
  doden
  1.180.948
 • België
 • Aantal
  besmettingen
  392.258
 • Aantal
  doden
  11.308