‘Grease’-prequel ‘Summer Loving’ komt eraan: wie worden die nieuwe John Travolta en Olivia Newton-John?

‘Grease’ krijgt binnenkort een prequel! Die zal het verhaal vertellen over hoe de hoofdpersonages Danny en Sandy elkaar ontmoet hebben. Dat verhaal hebben ze zelf al gezongen in de eerste film. ‘Summer Nights’ wordt nu een film en krijgt de titel ‘Summer Loving’.

Meer dan veertig jaar geleden is het al dat ze bij Paramount Pictures het idee kregen om de populaire musical Grease naar het witte doek te brengen. Eerst was de musical een gigantisch succes, daarna de film en nu willen ze bij Paramount dat succes nog eens doen heropleven. Er zou een film aankomen die het verhaal vertelt van de eerste ontmoeting van Danny en Sandy.

Musical en film

De film Grease volgt voor het grootste deel het verhaal van de originele musical. Dat gaat over de stoere jongen met een vetkuif Danny die verliefd wordt op Sandy, die uit Australië naar zijn school gekomen is. De twee moeten leren omgaan met de verschillen in elkaars vriendengroepen en familie en dat is niet altijd even makkelijk.

Voor de film zijn verschillende personages, verhaallijnen en liedjes gesneuveld, maar zijn er ook nieuwe bijgekomen. Paramount heeft ook geëxperimenteerd met andere scenario’s en het verhaal minder vulgair gemaakt. Door het in de film wat zediger aan te pakken, moest Grease een veel breder publiek aanspreken dan de oorspronkelijke musical.

Prequel

Na veertig jaar willen de makers het succes van Grease laten heropleven door een prequel te maken. Die moet vertellen hoe Danny en Sandy elkaar hebben ontmoet. En over die ontmoeting hebben ze al eens gezongen: Summer Nights is één van de bekendste liedjes uit de film. Het is dan ook geen al te grote verrassing dat Paramount de prequel Summer Loving zal noemen. (Ja, wij zijn in ons hoofd ook aan het zingen nu.)

Over Summer Loving is eigenlijk nog niet veel geweten. Zo is het voorlopig nog een groot mysterie wanneer de film er komt en wie erin zal meespelen. Wat we wél al weten is dat John August het script zal schrijven. Die naam zegt je misschien niet veel, maar de films waar hij al aan gewerkt heeft doen dat zeker wel! August heeft namelijk het script van Charlie and the Chocolate Factory geschreven en werkte ook mee aan dat van de live action-remake van Aladdin (die op 24 mei uitkomt).

Meer
Lees meer...